Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Девойка Кюстендилска пролет 2010

отпечатай новината

16.03.2010 14:15 | Видян 7379 пъти

Девойка Кюстендилска пролет 2010

Днес, 16.03.2010г. Кметът на Кюстендил Петър Паунов представи програмата за тържествата „Кюстендилска пролет 2010”.  Празникът се провежда от 1966г. и е не само един  от най-старите от този тип, но е и първият патентован в България.  Тази година изборът на „Девойка Кюстендилска пролет” отново ще се проведе на пл. „Велбъжд”, за да имат възможност всички желаещи  да присъстват на спектакъла.

Тържеството ще започне на 20 март в 18.15 часа  на пл. „Велбъжд” с избора на  „Девойка Кюстендилска пролет 2010”. Тази година, както и предходната, акцент се поставя върху представянето на кандидатките, които са всъщност основната част от шоуто. Публиката в първия  ден ще бъде забавлявана от Група Д2, Крум и студио „Дебют”. На следващия ден, отново на градския  площад, от 11:00 часа ще бъде извършен Молебен за здравето на кюстендилци. След него ще състои Ритуалът по предаване на символите на града и ще започне празничната програма с водещ Венци Мартинов. Участие в програмата ще вземат ансамбъл „Пирин”, хумористът Веселин Павлов – Парцала и вокалният изпълнител Любена Нинова.  На 21.03.2010 година, паралелно с тържествата на пл. ”Велбъжд”, ще има празнична програма и на сцена на хълма „Хисарлъка”, в която ще вземат участие най-изявените самодейни състави от града и местни изпълнители.
 Четиринадесетте претендентки за титлата ще се представят в три кръга. В І - ви кръг кандидатките ще дефилират с официални тоалети. Във ІІ - ри кръг – с народни носии, а в ІІІ - ти - с облекло в стил "Арт".

Mомичето, което ще носи приза „Девойка Кюстендилска пролет 2010” ще получи парична награда от Община Кюстендил в размер на 1000лв., а двете й подгласнички по 600лв. Всички участнички в конкурса ще получат официални тоалети и обувки, както и луксозни букове /луксозни албуми със снимки от подготовката и спектакъла, в който участват/. От М tel ще зарадват призьорката с телефон, а козметичната компания  Avon ще поднесе на всички кандидатки за короната козметични комплекти.

Зрителите отново ще имат възможността да изберат момиче на публиката чрез СМС–гласуване, като  всеки, който иска да даде своя глас, може да го направи на кратък номер 1925. Съдържанието на смс–а трябва да е буквата P и номера на момичето, което гласуващият е избрал за своя фаворитка. Гласуването е неограничено и ще продължи и по време на спектакъла. Цената на едно съобщение е 1.20 лв. с ДДС.

Водещи на конкурса „Девойка Кюстендилска пролет 2010”  ще бъдат Димитър Рачков и Мария Игнатова.

Красавиците ще бъдат оценявани от атрактивно жури с председател – водещата на предаването „На кафе” Гала и членове: Нели Стамболиева - представител на светския сайт „ Blife.bg”, представител на телевизия „Балканика” и Андрей Авдеев, ръководител на отдел „Външна политика” в Посолството на Руската Федерация.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !