Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

ИВАНА: ПИСНА МИ!

отпечатай новината

20.07.2009 13:00 | Видян 16036 пъти | Гласували 5

ИВАНА: ПИСНА МИ!

Удари ли ви кризата? Паднаха ли хонорарите и бакшишите? По-малко ли станаха участията?

Разбира се, че кризата се отразява навсякъде. Имат ли хората пари и работа, ще имат и възможност за забавления. Може би намаля работата по нощните заведения и клубовете. Добре, че в последните години успях да редуцирам тези ангажименти до минимум и да насоча изявите си към по-големи събития като празниците на градовете, фирмени юбилеи и частни партита. Пък и хората продължават да се женят. Аз много обичам да съм такъв музикален подарък.

Знаете ли, прави ми впечатление, че дори в момент на криза ако една фирма стои добре на пазара, ако добре балансира средствата си и ако има стабилен и можещ ръководител, той никога не отнема единствената радост на служителите си, а именно тържествата. Дай Боже всекиму добър и успешен бизнес!

Песента Кръв ми капе от сърцето беше възприета като посветена на рецесията...

Може би тази асоциация се създава от клипа. Песента не е „посвещавана”. Това е песен за нещата такива, каквито са. Защо да си затваряме очите? Всъщност тук няма отчаяние, има оптимизъм. Осъзнатата истина за живота не е повод да го мразим. Това е сила. Да стиснеш зъби и да кажеш: „Няма да те проумея, но напук ще те живея.” Но все пак каквото и да е времето, трябва да има песни за истинския живот. Не може само да се щрака с пръсти - безотговорно е.

Каква е Вашата прогноза? Кога България ще превъзмогне кризата?

С прогнози не бих могла да се ангажирам. Политиците и социолозите вероятно имат теоретични решения. Но може би истината е някъде там - ако се направят работещи закони, ако влязат свежи пари отвън и ако най-сетне се стегнем и разберем, че трябва да работим... ама ДА РАБОТИМ наистина. Много мързеливи хора има в тая държава. Съжалявам, че съм груба. Трудно може да се намерят хора за истинска работа. Защото ако сега ми потрябва човек за нещо, първият въпрос, който ми се задава е: Колко ще ми платиш? А кафенетата са пълни, защото никой не може да си надскочи гордостта, че вчера е работил, примерно, “на бюро”, а днес , може да умира от глад, но няма да приеме каквато и да е работа. Казват: Докато продължаваме да търсим лесните начини, няма да има оправия.


С Бойко Борисов сте приятели. Но друга ваша приятелка - Мария Капон, каза преди изборите: Ако Господ не обича Бойко, ще го направи премиер. Как коментирате това като човек с опит и позиция?

От месеци насам беше ясно, че който и да стане премиер се нагърбва с голяма отговорност. Може би това е имала предвид госпожа Капон. Сега всички едва ли не очакваме от Бойко да направи чудото. Да се събудим и той да ни е решил всички проблеми. Но имайки предвид кризата и авторитета на държавата навън, много ще му е трудно. Ще му трябва и воля, и характер и твърда ръка. Затова бих довършила думите на Мария Капон така: ...а ако Господ обича Бойко Борисов, ще му даде кураж и здрави нерви да си свърши работата заради всички нас, които се „начакахме” и отдавна страдаме от остър дефицит на доверие към властта.

От какво Ви писна?

Писна ми от това да ми писва. По 10 пъти на ден 365 дни в годината. Писна ми от чакане нещо да се промени, от лицемерие, от преднамерено държание, от празни обещания, от боязливи мъже, от агресивни жени, от отегчени деца, от криворазбрана интимност, от манипулации, от инфантилни текстове, от еднообразна музика, от безочливо копиране. Уморих се да изброявам. Писна ми да се уморявам.

Защо Мега концертите вече не са онова, което бяха?

Заради пренасищането. Хората се отегчиха от безкрайни реалити шоута, от така наречената “благотворителност”, от концерти, конкурси, от sms-и за какво ли не. И за да се направи нещо уж ново и интересно, да се впечетлят зрителите, започва плагиатстване на визии, поведение, тв формати... Което на моменти даже е грубо и вулгарно. Е, нормално е хората да кажат: Това вече сме го виждали! Няма новаторство, няма свежи идеи. Всичко се копира. Ако има нещо хубаво в това, че нищо не е такова, каквото беше, е че сега хората имат база за сравнение.

Има ли война на поколенията във фолка?

Война - не! Но нали ви казах, вече има база за сравнение. Всяко ново нещо, разбира се, е по-хубаво и по-интересно от старото. Но това означава ли, че е по-добро?!

Не Ви ли е страх, че Рачков и Мария Игнатова, които участват в клипа Ви, ще Ви засенчат?

Питате ме за участието на популярни личности във видеоклипа. Мисля, че само неуверените хора, с ниско самочувствие, се притесняват от това някой да не ги засенчи. Ние нямаме такива страхове. Мария и Рачков са успешни артисти, усмихнати хора, влюбени в живота и затова нещата им се получават. А колкото до съвместната ни работа по видеото на песента Миг като вечност, ние не се засенчваме, ние се допълваме.

Много съм щастлива, че имах шанса да получа правата на песента Миг като вечност. За мен това е една от най-хубавите български песни. Благодаря на големия поет Георги Константинов и композитора Влади Наумов, както и на Елвира Георгиева за приятелското съдействие. В процеса на работата замисляхме с Ленко Драганов вариант да променим изцяло песента, но се съобразихме с желанието на композитора да запазим клубния й характер. А после ще направим ремиксирания вариант. Много ще се радвам да се хареса в мое изпълнение, да й дам нов живот, защото песента наистина е убийствена.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !