Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Принц Уилям и Кейт пристигнаха в Йордания за сватбата на принц Хюсеин

отпечатай новината

02.06.2023 11:56 | Видян 463 пъти

Принц Уилям и Кейт пристигнаха в Йордания за сватбата на принц Хюсеин

Британският принц Уилям и съпругата му, принцесата на Уелс Кейт, направиха изненадващо посещение в Йордания, за да присъстват на сватбата на престолонаследника на страната и неговата булка от Саудитска Арабия, съобщиха световните осведомителни агенции.

Уилям и Кейт са сред множеството чуждестранни кралски особи, които присъстват на сватбата на 28-годишния престолонаследник Хюсеин и 29-годишната архитектка Раджуа ал Саиф.
 
Церемонията ще се състои по-късно в четвъртък в двореца Захран - същото място, което са избрали за венчавките си бащата на престолонаследника, крал Абдула Втори, и дядо му, покойният крал Хюсеин.
Сватбата идва след труден период за йорданската монархия, включващ публичен разрив между краля и неговия полубрат, като някои коментатори тълкуват националните тържества като начин за укрепване на обществената подкрепа в момент на постоянни икономически трудности.

Очаква се събитието, което има за цел да внуши усещане за приемственост, да включва елементи от предишни кралски сватби, включително кортеж от червени джипове „Ленд Роувър“, които ще ескортират младоженците по улиците на Аман след церемонията.

Пътуването на Уилям и Кейт до Йордания не беше обявено предварително, а пристигането им беше потвърдено от йорданските държавни медии няколко часа преди началото на дворцовата церемония.
Първата дама на САЩ Джил Байдън и няколко членове на кралски семейства от цял свят заявиха, че ще присъстват, сред които кралят и кралицата на Нидерландия.

Празненствата започнаха миналата седмица с къна парти за Ал Саиф, организирано от бъдещата й свекърва йорданската кралица Рания и посетено от неколкостотин жени.

Булката е завършила архитектура и е живяла и работила в Лос Анджелис. Баща ѝ е основател на една от най-големите строителни фирми в Саудитска Арабия, а майка ѝ е роднина на саудитския крал Салман.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !