Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

След Капките правя голям самостоятелен концерт: Есил Дюран

отпечатай новината

21.03.2022 12:13 | Видян 1768 пъти

След Капките правя голям самостоятелен концерт: Есил Дюран

Талантливата изпълнителка Есил Дюран, която спечели първия лайв на „Като две капки вода“ с превъплъщението си в образа на великата Арета Франклин, продължи да забавлява аудиторията с преобразяването си като Милко Калайджиев, Селин Дион и фронтмените на Maneskin и AC/DC. Тя бе гост в  "На кафе", където разказва интересни истории от живота си.


„Това е предаването, което може да извади от всеки изпълнител нещо, което и той не подозира, че носи и има. Страшно ми е интересно да участвам в „Като две капки вода“, защото ровя, търся, откривам се… Още в началото казах, че това е пълна лудост, което правя, но ме влече и вървя нататък. Искам да видя какво още мога да направя. Аз през всички тези месеци и почти две години не спирам да търся промяната. Живеем не лек живот и ако от този живот не излезем сами, чрез лична и вътрешна промяна, няма да успеем да променим нищо. Аз започвам промяната, която искам да видя от себе си. Затова и се хвърлям смело във всякакви лудости. Това ме изважда от страха. Той е ниска вибрация, на която не искам да се поддавам, защото съм минала през този път и знам колко разболява, обезсмисля работата и не трябва да се хващаме за него. Когато Маги Халваджиян ми се обади се съгласих почти веднага. Пяла съм различна музика през живота си и нямам притеснения в този аспект. Притеснявах се да не ми се падне рап, хард рок, но вече минах и през това. Хвърляш се в предизвикателствата и каквото стане“, споделя в студиото на „На кафе“ изпълнителката.


„Обожавам Арета Франклин. В най-тежките и най-красивите си моменти я слушам, а музиката й е нещо, за което винаги се хващам. Песента, която изпълних, винаги съм искала да изпея. Усещам я и исках първия лайв да започне с нещо, което е в душата ми. Спокойна бях, знаех текста наизуст и беше голямо улеснение за мен. Не съм споделяла, но имахме тежък период цялото семейство преди началото на „Като две капки вода“. Разболяхме се от COVID и разбрах, че майка ми и баща ми, които са възрастни и неваксинирани, също се разболяха. Баща ми е с хиляди болести и положението беше тежко. Благодаря на лекарите от болница „Хигия“, които ни помогнаха и го стабилизираха за една седмица. Излезе в същия понеделник и му се обадих преди лайва да ме гледа. Пях за него, тъй като си казах, че най-страшното мина. Няма как да се притесня от музика или Арета Франклин, тъй като това е моята радост. Много е важно, емоцията да е дълбока и те държи, за да е ефектно изпълнението“, разказва Есил за невероятното си превъплъщение в кралицата на соул музиката.


„Дори и приятели, които ме познават каква съм фръцла, споделяха, че ходя и се държа като една пълна жена. Просто си влязох в това тяло и в този образ. Била съм на концерт на Арета Франклин в Чикаго, когато бях гост на българската общност в Америка и вярвам, че няма нищо случайно. Не беше концерт на стадион, а камерен Коледен концерт. Отидох, а същата вечер имах и участие, затова се наложи да изляза от концерта на й по-рано. Такава лудост не бях изживявала. Крещях на концерта сама, тъй като не можех да задържа тази емоция вътре в мен. Може би и тази емоция прехвърлих в изпълнението“, допълва певицата.


„Maneskin ми беше най-трудно като игра. Още тогава споделих, че неговият образ е много специален. Провокативен е, с мъжко поведение, което за секунди се променя в женски движения. При него е много дозирано. Текстът беше роман, в който нямаш време да си вземеш въздух или да има някаква интродукция. Също така и дрезгавата бленда, която не притежавам, освен когато съм болна. За краткото време, в което имах да вляза в този образ, съм доволна от представянето си. AC/DC също ме затрудни. Милко Калайжиев беше пестелив на похвали, защото се държи като продуцент. Той най-вероятно очакваше да пея в женска тоналност, но аз умишлено не го направих, защото звучах като себе си. Опитвам се да бъда в концепцията на предаването, независимо дали се харесвам. Много съм суетна, но преглъщам всичко, защото знам какво трябва да направя. „Капките“ са една невероятна школа, не само за младите, но и за по-опитните изпълнители. Каквото и да си научил, се оказва, че има и още. Коментирам много с Крисия, на която и казвам, че и две консерватории да завърши, няма да получи, това, което научава тук“, коментира изпълненията си Есил.


„На 2 юни е предстоящият ми солов концерт и според мен е важно да  пожелаеш силно, за да се случи. Дойде отвън предложението и благодаря на всички, които са замесени. Ще пресъздам по различен начин оригиналните ми поп фолка песни, чрез фънк, джаз и ще има повече поп, отколкото фолк. Това е желанието ми и искам да направя този експеримент. Ще има също така и емблематични изпълнения от „Капките“, гостуващи музиканти и актьори. Мястото е „Джой стейшън“, на 2 юни.



автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !