Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Билковите смеси удрят лошо бъбреците

отпечатай новината

27.11.2021 10:08 | Видян 1610 пъти

Билковите смеси удрят лошо бъбреците

Билковите смеси са голям хит не само сред спортуващите, но и сред отдадените на здравословния начин на живот – по витрините са на всеки биомагазин, на някои ще прочетете дори имената на прочути чайове като японския мача, а няма мача за няколко лева. Лайфхакът ни днес обаче не е посветен на качеството, а на опасностите от употребата на билковите смеси.

Първо и най-важно – те НЕ са за всеки ден. Ако някой се е вманиачил, доста опасно е да ги ползва вместо повече от едно хранене на ден. В коктейла им, разтворен в една чаша, обикновено има повече белтъчини, отколкото е нормално да приемете за ден. Ако предозирате с билковите смеси, случай най-малкото, което може да се случи са проблеми с червата, а те – както вече сме писали – са наричани от учените „втори мозък” и са в пряка връзка с имунитета.

Второ, дългата употреба на билкови смеси може да доведе до поява на камъни в бъбреците и да се развие до бъбречна недостатъчност, което е истински ужас и за физиката, и за психиката.

Трето, ако твърдо сте решили все пак да ги пробвате, търсете балансиран състав на белтъчини, витамини, минерали и въглехидрати, но НЕ ВЗЕМАЙТЕ СПОРТНИ, АКО НЕ СТЕ ИСТИНСКИ СЪСТЕЗАТЕЛ, КОЙТО УЧАСТВА В ЕВРОПЕЙСКИ И СВЕТОВНИ ПЪРВЕНСТВА. Обикновено те са подсилени и няма да можете добре да ги приработите, с които ще ударите твърде тежко не само отделителната си система, но и още няколко в организма. И после много ще ви боли, ако изобщо не опре да въпрос на живот и смърт.

Четвърто, не си вземайте билкови добавки с прибавена захар, дори да не са ви вкусни иначе. Няма защо да се мъчите и да се лъжете, че подсладените са по-добри – не, по-опасни са. Отново напомняме, че ЦЯЛАТА дневна норма за прием на захар за мъжете е до 36, а за гените – до 24 грама. Но тя се съдържа и в хляба, и в картофите, и в плодовете, и къде ли не още. 

Пето, ако сте го решили твърдо – поне вземайте смеси с остатъци от производството на храни като НАЙ-ДОБРИ И НАЙ-КАЧЕСТВЕНИТЕ СА ОТ ЯЙЦА.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !