Евро си показа доматите

Катето Евро показа реколтата от домати от домашната си...

Кичка цитира Чехов

Кичка Бодурова проповядва:"Днес помолих близък човек...

Киселото мляко сваля кръвното: Уни Мейн

отпечатай новината

23.11.2021 10:00 | Видян 531 пъти

Киселото мляко сваля кръвното: Уни Мейн

Киселото мляко има прекрасен хипертоничен ефект, доказаха с изследване на група от хиляда души в края на средната възраст учените от Университета на щата Мейн в САЩ. Всички те са имали кръвно малко над нормалното – 140/90. В рамките на изследването им е наложена регулярна употреба на кисело мяко, каквато ние – българите, сме свикнали от деца да имаме. Резултатът при всички е един – успокояване и намаляване на кръвното налягане. Това е много важно за Щатите, но също и за България, тъй като сред основните стимулатори на хипертонията е наднорменото тегло.

На база на изследванията на американските учени, вече е започнала разработката на медицински препарати, в които ще се използва прочутият български бацил, който прави киселото мляко – кисело.

Единствената уговорка на учените – нашия днешен лайфхак, е млякото да бъде живо, т.е. да съдържа полезната българска бактерия, а също така да няма примеси – захар например, каквато и у нас наложиха с „йогурта” особено на младите хора производителите от чужбина.

Във всеки случай, в страна като нашата, където пъти повече хора умират от сърдечно-съдови заболявания, отколкото от коронавирус – за 2020 г. съотношението беше 10 ПЪТИ, трябва да се каже, че яденето на кисело мляко помага да отложат, да притъпят или да намалят проблемите си с най-важния орган.

Напомняме, че освен тези ефекти, киселото мляко се оказа и с чудесен успокоителен ефект в условия на стрес – т.е. пийте айран вместо едно малко, ако сте имали тежък ден, или пък вместо да изядете един шоколад. Йогуртът също така подмладява, или хайде – спира стареенето.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !