Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Орлин задушил жена си Евгения със стреч фолио, баща му - бивш служител на ДАНС

отпечатай новината

15.11.2021 22:51 | Видян 2854 пъти

Орлин задушил жена си Евгения със стреч фолио, баща му - бивш служител на ДАНС

Софийският градски съд наложи постоянна мярка "задържане под стража" на съпруга и свекъра на 33-годишната Евгения Владимирова, предаде Дир.бг.

В средата на октомври младата жена беше обявена за изчезнала именно от съпруга Орлин Владимиров. Пред полицаите мъжът обяснил, че Евгения тръгнала за фитнес в съседен столичен квартал, но след това не се прибрала, а телефонът й бил изключен. Близо месец продължи издирването на младата жена.

Преди няколко дни разследващите откриха тялото на Евгения Владимирова в хвостохранилище край Перник със следи от насилие.

Първоначално бяха задържани съпругът, свекърът и свекървата на младата жена, но след това обвинения бяха повдигнати само срещу двамата мъже.

Направихме пълни самопризнания, съжалявам за извършеното, каза пред съда 36-годишният Орлин Владимиров, цитиран от БНТ.

От прокуратурата съобщиха в съдебната зала, че 33-годишната Евгения е била задушена от мъжа си с няколко намотки стреч фолио около носа и устата.  

Прокурор Чавдар Желязчев разказа как е извършено престъплението. Двамата съпрузи се скарали, вероятно заради ревност, и Орлин се нахвърлил на Евгения, душил я с ръце, а жената припаднала. Владимиров помислил, че я е убил и омотал четири пъти главата й във фолио, като покрил устата и носа. Всъщност в този момент жената била жива, макар и в безсъзнание.

След това 36-годишният мъж извикал баща си Пламен, бивш служител на ДАНС, който качил тялото на снаха си в личния си автомобил с куфар и го изхвърлил в хвостохранилище край Перник.

На 13 ноември обаче охранители от ТЕЦ-а се натъкнали на трупа при обход на района. Баща и син били извикани в СДВР, където направили самопризнания. Това обаче станало, преди да бъдат обвинени, затова показанията не са част от делото.

От прокуратурата заявиха, че са събрани множество доказателства за престъплението, а съпругът на Евгения казал на разследващите къде е изхвърлил мобилния ѝ телефон, а баща му показал къде е изхвърлил тялото.

Орлин и баща му потвърдиха пред съда, че са направени самопризнания и казаха, че съжаляват за стореното.

Защитата поиска по-лека мярка за свекъра на Евгения заради лошо здравословно състояние.

Съдът обаче отхвърли искането.

Обвиняемите могат да обжалват мярката си за неотклонение пред Софийския апелативен съд на 23 ноември.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !