Манескин превземат TikTok

Победителите на Евровизия 2021 Måneskin бързо се...

Фарел Уилямс и модна къща Chanel...

Американският изпълнител Фарел Уилямс и модната къща...

Георги Христов ще пее на откриването на концертната зала в Атриум център в Несебър

отпечатай новината

17.05.2021 18:56 | Видян 381 пъти

Георги Христов ще пее на откриването на концертната зала в Атриум център в Несебър

С грандиозен концерт на Георги Христов и симфоничния оркестър към Държавната опера – Бургас ще бъде открита концертната зала в Артиум център в Несебър на 22 май от 20.30 ч..
Събитието е част от майските Дни на културата в града, целящи да привлекат многобройните любители на различни музикални жанрове и да допринесат за популяризацията на Несебър като средище на духовността.
Голямата концертна зала, която ще бъде открита на 22 май, е последният от етапите на изграждане на Артиум център. Тя е оборудвана по последна дума на техниката, като  помещенията, които я съставляват, са съобразени с най-съвременните стандарти, осигуряващи максимален комфорт както за зрителите, така и за изпълнителите. Състои се от сцена, зрителна зала(салон), буферни помещения и апаратна. Площта на обекта е общо 373,9 м2. Зрителната зала(салона) разполага с 263 седящи места и 6 места, предвидени за хора в неравностойно положение.
Съобразно Ковид – мерките заетостта в залата   ще е 50 % от капацитета й, а присъствието в нея ще бъде осигурено с покани, които могат да бъдат закупени от културния дом. Средствата, събрани  от концерта, ще отидат за благотворителна кауза – подпомагане на образователните институции на територията на общината.
Поради големия интерес, събитието ще се излъчва и на живо на видеостена, монтирана на фасадата на Артиум център и ще може да бъде наблюдавано от пл. „Жулиета Шишманова“, а във фейсбук профила на кмета на Община Несебър Николай Димитров ще тече стрийминг на проявата. След края на концерта, организаторите са подготвили изненада за всички, които ще бъдат част от празничните емоции в съботната вечер.
 
През 2018 година  Артиум център получи национално признание в ежегодния конкурс „Сграда на годината“ в категория „Сгради култура и паметници на културата“ и от тогава се наложи като средище на  обществения живот в Несебър. В неговите помещения са организирани множество изложби и представяния на книги на местни автори, ученически мероприятия и др.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !