Марта Вачкова празнува с един от...

Марта Вачкова посрещна 62-ия си рожден ден в...

Пламен Николов покани Беновска да...

Пламен Николов се здрависа с Илиана Беновска в кулоарите...

30-годишна със спецпенсия от МинКулт, Т.Боева от фолка, Икебаната и Фънки също

отпечатай новината

01.03.2021 15:46 | Видян 1548 пъти

30-годишна със спецпенсия от МинКулт, Т.Боева от фолка, Икебаната и Фънки също

Около 30-годишната и световнонеизвестна певица Мила Михова е сред 92 допълнителни носители на 3-годишна специална пенсия от Министерството на културата, която беше оправдана с годишнината на Златният Орфей, която дори не е кръгла. Подсказваме – дъщеря е на непеещата от дълги години Дарина Такова, която навремето беше оперна прима и също е в списъка на спец.пенсионерите.
Още по-голяма сензация е включването на фолкзвезда - 47-годишната Таня Боева в листата на лауреатите – НОВИТЕ ЗАСЛУЖИЛИ АРТИСТИ. Бившата изпълнителка на Ара има младежка награда от Орфея през 1995 г., когато е гадже с Иван Тодоров – Доктора, така че попада в изискването за фестивалка.
По тази линия явно цели трима души от една фамилия също вземат спецпенсии – Деян Неделчев – Икебаната, известен с абсурдните си псевдохитове, брат му Бойко и снахата Венета Рангелова, която има един шлагер преди 35 години.
Тези носители не стоят добре до истински класици на българското изкуство, удостоени със спецпенсия като безспорната вечна балетна прима Красимира Колдамова – истинският символ на танца и елегантността у нас. Същото важи и за пианистката Милена Моллова. Останалите в групата на получаващи 700 лв. спецпенсия не са на това ниво.
По семейна линия в листата влизат баща и син с една име – Любомир Денев. Първият мъж на Елвира Георгиева - Владимир Наумов печели признание заради единствения й хит Коминочистач. Исъпругът на Росица Кирилова също е отличен – Георги Начев взема пенсията за цялостното си творчество. За да няма обидени в семействата, Елвира и Росица също ще вземат спецпенсии.
Сред наистина заслужилите също има семейство: Даниела Кузманова, написала прекрасни текстове за ФСБ, както и съпругът й Румен Бояджиев, създал мелодии към тях и участващ в легендарната група, от която пенсии получават още Иван Лечев и Константин Цеков.
Странно е, но в тази група е сложена авторката на текстове на конвейр за участващите в Пирин фолк Катя Кирянова, а много от тях, освен шаблон са и страшен кич.
Покрай Орфея, и антисистемните групари се уреждат с персонални пенсии поне за

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !