Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Продуктите за целулит са измама – той не е болест, а белег за полова зрялост

отпечатай новината

30.04.2021 09:23 | Видян 990 пъти

Продуктите за целулит са измама – той не е болест, а белег за полова зрялост

Преди време разказахме, че шампоаните, които обещават специални ефекти като заздравяване на наличната и поникване на нова коса, махане на пърхота или трайно увеличаване на обема са пълна маркетингова измама, както сочат категорично последните международни изследвания. Същата работа е с продуктите за целулит. Учените от САЩ и Русия са единни: кремове, скрабове, специални четки и масажи нямат никаква реална роля за предовратяването или елиминирането на целулита. 

Това важи за червените и лилавите горски плодове, пресните сокове от тях, меда и други естествени продукти, които немалко дами, че и уж професионални спа- и уелнесцентрове опитват да приложат срещу „портокаловата кожа”. 

Ефектът от всички тези „хитрини” може да бъде единствено и само плацебо. Тоест, измама, че сме си помогнали. Освен някакви краткотрайни заглаждания, които обаче рискуват да ни причинят други проблеми.

Ето и лайфхаковете, които сме посветили на тази тема.

Първото, което трябва да знаете е, че щат или не щат от 80 до 98% от жените в различните държави имат целулит. 

Второто, те не „страдат” от това, тъй като целулитът не е болест.

Трето, целулитът не е белег за наднормено тегло или затлъстяване, а за полова зрелост – показва производството на естроген. Затова го имат и младите дами: стройни, слаби, спортуващи. И пак затова го нямат мъжете – хормонът просто не е типичен за тях. Строежът на кожата на двата пола просто е различен

Четвърто, храната има значение само, доколкото т.нар.джънк фууд просто повишава количеството целулит, но далеч не е решаващ фактор за образуването му, което е напълно „програмирано” и естествено.

Използването на четки за сух масаж ускорява кръвообръщението, когато извършваме движенията, но няма реален ефект върху целулита, както показват изследванията, обаче от друга страна заплашва с образуване на неприятни инфекции на кожата.

Скрабовете за пилинг против целулит също нямат реален ефект, но за сметка на това са силно надценени – себестойността на реалното производство на една опаковка и продажната й цена се различават до 30-40 пъти!

Кремовете, също като скрабовете, могат да имат временен ефект на изглаждане на „портокаловата кожа” – часове до ден, за да стане някоя и друга снимка, но не и дълготраен. Те обаче крият голяма опасност от образуване на алергии и варикоза – разширени вени. Последното е много по-зловещо от целулита на вид, но огромната разлика е, че представлява истински здравословен проблем.

От кремовете най-успешен е видът с добавен кофеин, който успява да скрие временно „портокаловата кожа”, ала да се каже, че „помага” е най-меко казано силно преувеличено, доказват учените.

Масажът с мед – чудесен природен продукт, има някакъв лифтинг ефект върху кожата, заглажда, разпуска мускулите, но не е вълшебна пръчица, че да махне задълго, а още по-малко – завинаги, целулита. Ефектът му е маскировъчен.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !