бТВ излъчва боксовата гала вечер на...

Срещите на братя Пулеви ще бъдат излъчени пряко по bTV,...

Фънки смени Капките с Hell’s Kitchen,...

Четири от жените в червения отбор ще се борят за мястото...

Любов като от приказка: Неодобряваният младоженец Филип и непоколебимата Елизабет

отпечатай новината

10.04.2021 16:12 | Видян 2800 пъти

Любов като от приказка: Неодобряваният младоженец Филип и непоколебимата Елизабет

Зад кралица Елизабет Втора, задържала се като "стабилна скала" десетилетия наред на британския престол в един постоянно променящ се свят, до днес стоеше нейната "сила и опора" - съпругът ѝ принц Филип, който почина на 99 години.

По време на непоклатимия им брак херцогът на Единбург подкрепяше, съветваше и обичаше кралица Елизабет Втора. И се смееше заедно с нея. Нищо чудно, че тя го наричаше нейната "сила и опора", отбелязва в. "Дейли експрес".

За разлика от пра-прабаба си кралица Виктория, която властва 40 години без любимия си съпруг принц Албърт, кралица Елизабет Втора е "благословена" мъжът ѝ принц Филип да е изминал "всяка важна крачка от пътя" заедно с нея.

И макар първоначално да не е одобрен от родителите и придворните, брачният съюз между кралица Елизабет Втора и принц Филип е история за голям успех.

Говори се, че едва 13-годишна, Елизабет се зарича, че никога няма да вземе за съпруг друг мъж, освен Филип. Това се случва през 1939 г., когато тя е още принцеса, а той е привлекателен гръцки принц и морски кадет.

Когато Филип ѝ предлага брак - в имението Балморал през 1946 г. - Елизабет приема, без да се посъветва с родителите си. Кралят и кралицата настояват за период на размисъл, но принцесата е непоколебима в решението си. Писмата, писани скоро след сватбата им през 1947 г., са свидетелство за голямата им любов. 

"Филип е ангел", възторжено споделя принцеса Елизабет с родителите си. "С него се държим така, сякаш си принадлежим от години". Не по-малко ентусиазиран е и Филип: "Тя е единственото нещо в света, което е абсолютно реално за мен".

В младостта си Филип е човек на действието - той се радва на службата си в Кралския военноморски флот на Великобритания и се отличава във военно време.

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !