Излиза нова книга за Тодор Живков

В ситуацията на предстоящите трети парламентарни избори...

Истински хаос настъпва в холдинга на...

Интриги, тежки обвинения и заплахи връхлитат героите в...

Ще остане ли без дом, освен без мъж, богаташка №1 у нас?

отпечатай новината

01.02.2021 10:01 | Видян 2221 пъти

Ще остане ли без дом, освен без мъж, богаташка №1 у нас?

Докато Дворецът на Путин е световна тема, у нас се коментира не по-скромният палат на най-богатата българка: 2000 дка площ насред 20 дка парк и то насред Банкя, близо до къщата на премиера Борисов. Ще остане ли без дом разделената с мъжа си банкерка Петя Славова? Това е най-обсъжданата тема в хайлайфа тези дни. Причината е, че ако се вярва на посещавали палата в италиански стил, земята под него била на съпруга й, с когото се разделиха. Той в момента живеел край околовръстното шосе в комплекс на бизнесдамата Мая, която 2 съдийки в едни скандални записи бяха свързали с името на комшията на олигарсите в Банкя – министър-председателя. Според някои наши източници двамата се били разбрали по въпроса с къщата и земята - да останат за Славова. Според други играта тепърва започвала и всеки държал другия с по нещо. А каква ли е истината?

Тъжен и самотен рожден ден изкара на 20 януари най-богатата българка Петя Славова. Драмата започна още от миналия й, когато в недотам популярна медия медсестрата от популярния сериал на правителствената Нова телевизия - старлетката Елена Карабойчева, чиято снимка виждате, обяви, че има нова любов. Тогава това беше кодирано съобщение, което е разбрала само собственичката на банка, която без друго си има достатъчно грижи по бизнеса: припомняме скандалите със 140 млн. евро, които си искат от трезора парламентът на Венецуела и американското правителство чрез US посланика, разкритията на Биволъ за сметките при нея на Вълка от София - международен аферист от израелски произход, когото най-накрая предадохме на австрийските и немските власти да го нищят, както и гръмването на световната перачница Финсен отново с участие на клиенти на банката.

Всъщност, именно стабилността на бизнеса на най-богатата българка е причина да ви занимаваме с това и прави темата обществено значима - все пак И-банк е единствената у нас, която не мина и българските, е европейските тестове, след първите се забави и с изпълнението на наложените изисквания от БНБ. Нейната личностна устойчивост е фактор №1 във финансово - индустриалната група на Славова, която тя управлява ръчно. А оттам за цялата ни банкова система в преддверието на еврото. Самият факт, че при ръст на цялата банкова система в последния си отчет пред БНБ - за полугодието, Инвестбанк декларира намаление на активите с 13 млн. лв. на годишна база, което е огромна сума за малка семейна банка като нея е достатъчно доказателство, че собственикът на една такава институция е обществена фигура, чиито личностни предизвикателства са обществено важни.
Целият ни елит вече е наясно и само за това говори - Славова официално е
разделена от своя спътник в живота над 12 г., а от 2010 г. и законен съпруг Светослав Радев. И това става в момент, когато този свят бе напуснат от човека, който я направи банкерка – всемогъщия генерал от ДС Любен Гоцев, когото тя лично проводи на погребението му.
Говори се, че съпругът Радев е последвал примера на своя най-близък приятел - Анатоли, който по-рано се раздели с тв водещата Цветанка Ризова. Двете семейства бяха неразделни. И двамата авери вече са със значително по-млади дами.

Даже възстановеното приятелство с шефката на 24 часа, както и обясненията в любов във вестника за рождения ден на Славова едва ли са способни да усмихнат красивата банкерка, която е легенда още с първата си фирма Саюри - по името на гейшата от прочутия роман, учредена и действала в зората на демокрацията. Защо ли?

Скандалът в банкерската фамилия не спира дотук, ако се вярва на източници в светските среди, близки до извора. Раздялата на Славова я е противопоставила и на нейната дъщеря Жени, която е двойка с Анатолий Радев - сина на мъжа на банкерката. Двамата родиха на родителите си общо внуче преди 5 години.
Досега Жени беше основен фактор в бизнеса на майка си и управляваше немалка част от него - особено най-проблемния - хотелиерския, който е тясно свързан с интересите на семейната банка, стояща зад веригата й. Но е била отстранена, ако се вярва на новините в олигархичната прослойка.
Напомняме, че още като ученичка Жени стана миноритарен акционер - с 6,79% от холдинга, собственик на банката, за което получи специално одобрение от БНБ.
А в споровете около ръководството на банката се намеси и арабският инвеститор, който за 8 години й наля поне 100 млн.лева и така на практика я спаси в поне 3 опасни момента.

Следва продължение...

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !