Поли Гергушева е родила момче

Полина стана майка за първи път. Вчера щастливата вест...

Боцкат срещу К19 в ЕС от ЧНГ, Урсула...

Европейската медицинска агенция предупреди, че все още в...

Топ-кулинари разкриват китайска мистерия

отпечатай новината

16.10.2020 14:00 | Видян 198 пъти

Топ-кулинари разкриват китайска мистерия

Премиерното участие на китайския еликсир на едно от най-очакваните събития на открито ще събере на едно място почитателите на умами вкуса.

Третото издание на Бакхус Fish Fest ще се проведе на 17-и и18-и октомври на пазара Ситняково в София от 10.00 до 22.00 часа. За първи път Маутай, България ще представи нови коктейли в комбинация от вкусни азиатски изкушения. Шеф Димо Димов ще разкрие някои от тайните в комбинирането на напитки и храни, вдъхновени от екзотичното байджу в съботния ден между 14.00 и 16.00 часа. Той е познат на почитателите на изисканата кухня.

Шеф Димов надгражда кулинарните си умения в редица страни по цял свят. В Страсбург той работи в един от най-известните ресторанти - “Crocodile”, който тогава е удостоен с две звезди „Мишлен“. Преди броени дни от представителството на Маутай за България обявиха предизвикателство към всеки осмелил се да опита най-мистериозната напитка в света. Личен урок по приготвяне на коктейли в Маутай център на бул. Витоша 164, бутилка Маутай или порцеланова ваза в духа на Китай са част от наградите.

Поканата е отправена към всички, които посетят и Маутай щанда в рамките на Бакхус Fish fest на 17.10 и 18.10. Победителите ще бъдат изтеглени на случаен принцип на 19.10 и обявени в социалните мрежи. Подробностите са на страницата на Маутай.

Огнената напитка на дипломацията Маутай е символ на качество и престиж в Китай и се разпространява в над 100 страни по света, а от скоро вече и в България. Високо-градусовият алкохол се произвежда от сорго – вид житна култура, която издържа на засушавания и горещини, може да се отглежда в бедни почви и не съдържа глутен. Маутай е продукт превърнал се в национален символ за Китай и е най-известната марка байджу.

Течният огън е резултат от традиционно производство с вековни традиции. Специалистите откриват над 1 200 аромата. В края на 2019-а година, на едно от последните събития на закрито бе представени и най-големият Маутай център на Балканите на бул. Витоша 164, където освен Moutai Prince, Moutai Yingbin, и перлата в короната Kweichow Moutai всеки може да опита най-мистериозната напитка в света и да избере специално селектирани изящни занаятчийски продукти с високо качество, ръчна изработка.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !