Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Мариан Вълев: Южен вятър 2 ще е много мащабен филм

отпечатай новината

23.09.2020 11:59 | Видян 3804 пъти

Мариан Вълев: Южен вятър 2 ще е много мащабен филм

Българският актьор Мариан Вълев ще играе главна роля в продължението на сръбския хит „Южен вятър“. Снимките са приключили едва преди няколко дни и за първи път в студиото на COOLt по БТВ той разкри подробности за лентата.
По думите му предстои да излезе и сериал по филма. Вълев разказа, че във филма участват едни от най-големите звезди на сръбското кино.

„Продукцията е страшно мащабна. Направена със сериозно финансира, актьорите са големи звезди в Сърбия и Русия“, каза Вълев и направи паралел с българския сериал „Под прикритие“, като уточни, че главните актьори приличат на тези от нашата продукция.

„Под прикритие“ е имало огромен ресурс от фенове във Сърбия. Имаше хора, които чакаха пред хотела ни, за да се снимат с нас. Бяха дошли от Белград, Ниш и др. градове. Имаше стотици истерични деца, които пищяха под хотела, в който живеехме“, каза актьорът.

По думите в продукцията са вложени толкова пари, колкото у нас струват поне 4 големи филма. Имало е екипи от няколко държави. Той сподели, че голяма част от каскадьорите са били българи.

Захари Бахаров и Асен Блатечки също са част от каста на лентата. „Става въпрос за един пограничен конфликт, в който се замесват главните герои – Милош и Милодраг. От българска страна са една групировка, която работи по границата и се занимава с трафик на незаконни неща“, разкри Вълев.

Актьорът сподели, че е нарочен от режисьорите за „лошо момче“ и определено има ранимо сърце. Той уточни, че дори, когато му се налага да играе гангстер, се опитва да покаже и добрите черти в характера му. Според него така героите стават по-истински.

„Изтъкан съм от противоположности. Правя романтични неща. Например, пътувал съм от единия край на света до другия заради жена, напускал съм работата си заради любов и съм готов пак да го направя любовта е изразното средство на една душа“, посочи Вълев.

Камерата за продукцията вече се върти в Княжевац, като екипът ще остане в Южна Сърбия пет седмици. Изборът на локация не е случаен и е част от мерките, предприети заради световната пандемия от коронавирус. Причината – по този начин продукцията ще избегне сблъскването с големите градски тълпи. В края на септември обаче „Южен вятър 2“ все пак ще направи кратък гастрол и из Белград.

Начело на каста отново ще видим Милош Бикович. Това не е първото продължение на „Южен вятър“. След премиерата си през есента на 2018 г. стартира излъчването на сериал със същото име. Досега във филмово-телевизионната поредица са се разписвали и други родни звезди, сред които Христо Шопов, Ивайло Захариев и Александър Сано.

Вторият филм ще носи заглавието „Ускорение“, а премиерата е насрочена за началото на 2021 г. Режисьор отново ще бъде Милош Аврамович, който заедно с Петър Михайлович стои и зад сценария на новия филм.

Междувременно стана ясно, че „Южен вятър“ предизвиква все по-голям интерес не само на Балканите, но и по света. Режисьорът издаде преди броени дни, че са продадени правата за създаването на английски римейк по историята. „Американците също се интересуват“, уточни още Аврамович.


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !