На 1-и май започва Националният...

И този май на голям екран ще бъдат показани всички...

В новата реалност в Темата на NOVA

Как изкуственият интелект ни променя? Как влияе върху...

Сашка Васева събира 10 000 евро, за да прогледне

отпечатай новината

14.05.2020 11:09 | Видян 1222 пъти

 Сашка Васева събира 10 000 евро, за да прогледне

Лъч светлина най-накрая се е появил за Сашка Васева, която от години има проблем със зрението.

Ретро иконата на чалгата страда от атрофия на очния нерв и е загъбила почти напълно способността си да вижда - има 90% слепота. Дълго време се смяташе, че решение на проблема няма и Сашка разчиташе на Божията помощ, за да прогледне. Оказа се обаче, че певицата все пак е открила и медицински вариант, за да възстанови зрението си.

Васева разбрала, че в Русия се прилага електростимулация, която в нейния случай е единствения вариант. "И в България е известно това лечение, но не дава добри резултати. А в Германия, в Берлин, клиниката на Федоров могат да ми помогнат", поясни певицата. Тя най-вероятно ще се насочи към братска Русия, но не скоро, защото не разполага с необходимите средства.

Не е ясно колко е точната сума, но със сигурност тя надминава 10 хиляди евро, с включени транспортни разходи. Подобна сума е непосилна за Сашка и семейството й, затова певицата започна кампания за набиране на средства чрез дарителска сметка и се надява, че нейните почитатели ще й помогнат отново да прогледне.

"Да не си мислят хората, че ние, изпълнителите, сме богати. В никакъв случай не сме. Ако някога сме изкарвали пари, те са отишли за купони", споделя Сашка, пише Галерия.

Проблемите й със зрението започват преди няколко години. Една сутрин просто се събудила без да вижда нормално. Първо губи зрението на дясното си око, впоследствие силно се влошава и това на лявото. Сашка вече вижда само размазани силуети и сенки. Дори човек да стои на няколко крачки от нея, тя не може да го идентифицира ясно.

От проблемите й косвено са засегнати децата й, тъй като едното винаги трябва да я придружава, когато излизат навън. Отделно от това се притеснявали за нея.     



автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !