Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Прабългари срещу чорбаджии в битка за рейтинг

отпечатай новината

09.09.2019 11:45 | Видян 2453 пъти

Прабългари срещу чорбаджии в битка за рейтинг

Вече разлистихме календара до септември, което означава едно – старт на есенния телевизионен сезон. Лятото свърши, но пък вече няма да превключваме нервно от канал на канал в търсене на интересна програма. Като притегателна сила за тв маниака се явяват редица нови предавания, а някои от любимите се завръщат в ефир.

Най-мащабните продукции, които на 6-ти септември се настаниха на малкия екран и ще стоят закотвени там през следващите месеци, са „Игри на волята“ и „Фермата“.

„Игри на волята“ прави своя дебют на българския екран. Форматът е колумбийски. Състезанието изпрати група ентусиасти на красив плаж, за да загърбят сивото ежедневие и да се впуснат в борба за оцеляване и чек за 200 000 лв. В битка за територия се състезават три отбора, но само единият ще има привилегията да живее в супер лукс. Вторият тим ще трябва сам да създаде елементарни условия на живот. А третият – остава без подслон и храна за седмица. Ролите обаче бързо могат да бъдат сменени. Участниците се разделят на племена вместо на отбори. Така, играчите ще се титулуват като траки, славяни или прабългари.

Някои от битките стигат продължителност над 5 часа. Всички те – общо 65 на брой, се провеждат ежедневно на специална за целта арена в близост до Царево. Всички игри са по лиценз, но са пригодени за нашия климат, материали и условия. В строежа на препятствията се включват и местни хора (снимачната площадка се простира от Лозенец до Резово и заемат 36 километра от родното Черноморие), които консултират и помагат в подготовката на изпитанията и строежа на препятствията. Нещо повече, на терен до самата арена има и изнесен цял дърводелски цех, където на място се изработват съоръженията за битките.

„По време на битката участниците не пият вода и аз не пия вода, те са на слънце и аз съм на слънце. Така след един 12-часов работен ден направих алергичен конюнктивит от слънцето. Наложи се да ходя в болница в Бургас и след това на снимките на някои от битките ще ме видите със слънчеви очила. Трябваше да си капя пет вида капки през 15 минути, но това няма как да стане докато снимаме“, разкри пред „Монитор“ Алекс Сърчаджиева, която влиза в ролята на водеща. Общо подготовката за всяка една битка е отнела над 100 часа.

За безопасността както на участниците, така и на екипа на шоуто, се грижи каскадьор, който е работил със звезди от ранга на холивудския ас Брад Пит. Това е Захари Грозданов – Захо, разписал се с участие в продукции като „Игра на тронове“, „Хелбой“, “Z-та световна война” , „Инферно“ и много други.

Любимецът на публиката от редица риалити формати Ваня Джаферович пък влиза в ролята на коментатор за новото шоу. В коментарното студио, освен бившият футболист на „Берое“, стъпва и журналистът Георги Милков. Двамата се нагърбват със задачата да правят анализ на ситуациите и ще бъдат своеобразен гид на зрителите за случилото се през седмицата. Освен коментарите си, те ще дават и своите прогнози за развръзките в шоуто – кой ще е капитан, кое племе къде ще живее, кои ще са номинирани и кой ще напусне надпреварата. Не на последно място, зрителите ще станат свидетели и на битката на коментаторите. Макар и от телевизионното студио, двамата ще пресъздават игрите, през които са минали участниците. Всяка седмица ще има и двама гост–коментатори.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !