Азис стана репортер на собственото си...

"Снощи направихме партито на годината! Благодаря на...

Розов еднорог смени Б.Бонев в СОС:...

Розов еднорог смени лидера на ППДБСС в СОС Борис Бонев....

Изложба на деца от Филиповци и Факултета пред НДК

отпечатай новината

30.08.2019 16:44 | Видян 1400 пъти

Изложба на деца от Филиповци и Факултета пред НДК

Фотографии и рисунки на деца от кварталите Филиповци и Факултета представят мита за Златното руно и аргонавтите в изложба в Галерия на открито в градинката до НДК, която се открива на 02.09.2019 г. (понеделник) в 19 часа.

В Походът на аргонавтите от Филиповци и Факултета са включени снимки на доц. Васил Гарнизов, преподавател в Нов български университет, а рисунките на децата са създадени в рамките на подготовката на спектакъла Медея.

През месец февруари и март 2019 г. екипът на проект Медея, част от артистичната програма на Пловдив Европейска столица на културата‘2019, проведе поредица от обучения по мита за Златното руно и аргонавтите с 46 деца от ромски произход в София. Целта на проекта е да въведе децата в света на античната митология и театър, като ги подготви и за включването им в софийския театрален спектакъл Медея, който от октомври 2019 г. ще се играе на сцената на театър Азарян, НДК.

Тези уъркшопи, водени от професионални актьори, психолози, художници, изграждат един видим и по-ефективен процес на социална и обществена интеграция чрез театър. Античните сюжети са важна част от цивилизационното развитие, казват специалистите. На това залага творческия екип на проекта.  

Да покаже как един от най-мрачните и нелеки за осмисляне митове за Язон и Медея, могат да послужат за база на психодраматична игра, чиято цел е да демонстрира образователните и интеграционните възможности на съвременния театрален продукт, като включва деца от различни етнически общности в театралната игра, за да им помогне да придобият нравствен поглед за света, да развият нови качества умения.

В изложбата са представени моменти от социодраматичните и художествени работилници, водени от Александра Гочева, Георги Гочев, Цветелина Спиридонова и актрисата Снежина Петрова, произведенията на децата и техните спонтанни реакции и коментари.

Проектът се осъществява в партньорство с Фондация Здраве и социално развитие и с финансовата подкрепа на Национален фонд Култура и Столична програма Култура.
Повече за театралния спектакъл Медея в София ТУК .

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !