Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

12 800 лева глоба плати екипът на Беър Грилс за филма в Рила

отпечатай новината

23.04.2019 16:10 | Видян 1354 пъти

12 800 лева глоба плати екипът на Беър Грилс за филма в Рила

12 800 лв. са изплатените до момента санкции за нарушения при заснемане на филм в района на Мусала. Във връзка с констатирани нарушения при заснемане на епизод на филм под заглавие "Rila mountain Running Wild with Bear Grylls S04E05 Derek Hough 2018" в района на връх Мусала на територията на НП "Рила“ бяха изплатени санкции по два от издадените три акта за установяване на административни нарушения.

За нарушения на режимите и нормите за поведение на територията на Национален парк Рила на българското юридическо лице, отговорно съгласно заповедта с което се разрешава дейността, бяха съставени 3 броя актове за установяване на административни нарушения.

По тях бяха издадени 2 броя наказателни постановления за налагане на административна санкция на основание чл. 83, ал. 1, т. 1 от Закона за защитените територии. Наложените по двете наказателни постановления санкции са за навлизане и плуване във водния басейн на Каракашево езеро и улавяне и умъртвяване на животински видове.

Предстои издаване на наказателно постановление от директора на Дирекция "Национален парк Рила“ за неспазване на режимите в парка при заснемането на филма чрез палене на огън на нерегламентирано място в защитената територия. Санкциите са в размер от 1000 до 10 000 лева, съгласно нормативната уредба.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !