Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Беър Грилс съзнателно нарушава правилата, за разлика от патриотичното хоро, смята Димов

отпечатай новината

24.02.2019 11:56 | Видян 1375 пъти

Беър Грилс съзнателно нарушава правилата, за разлика от патриотичното хоро, смята Димов

Министърът на околната среда и водите Нено Димов заяви, че Беър Грилс съзнателно е нарушавал правилата по време на заснемането в България на епизод от документалната си поредица за оцеляване в дивата природа. Грилс, партньорът му, както и компанията, организирала снимките в Рила, са застрашени от глоби (между 1000 и 10 хил. лв. всяка), за общо три нарушения, предаде Дневник.

Димов направи аналогия със случая от миналата година, при който деца в носии танцуваха хоро в едно от Седемте рилски езера. По думите на екоминистъра наложената санкция от 5 хил. лв. за това нарушение ще бъде платена, тъй като глобеният е поел ангажимент. Ако това не се случи, още следващата седмица Димов щял да сезира приходната агенция.

"Има разлика между двата случая. В епизода на предаването самият господин - Беър Грилс, заявява, че "тези преходи са забавни, защото нарушаваме всички правила". Тук има съзнателно нарушаване на правила, за разлика от хорото на децата. Направили сме акт на юридическото лице, което е отговаряло за снимките на предаването. Съмнявам се, ако същият господин отиде в САЩ или Великобритания няма да бъде санкциониран, ако наруши закона", заяви Нено Димов.

Той призна, че парковите служители обхождат огромна територия и трудно могат да я покрият. Въпреки това в последните 7-8 години случаите на нарушения в планините драстично намалели.

Екоминистърът каза още, че в началото на следващата седмица ще бъде подписан договор с една от четирите големи консултантски компании, която трябва да приведе концесионния договор за ски зоната в Пирин към настоящото законодателство. Такова изискване постави главният прокурор Сотир Цацаров в края на миналата година.

Тогава той заплаши, че ще подведе под наказателна отговорност членовете на правителството, ако то не промени концесионния договор. През юни 2018 г. прокуратурата обяви резултати от проверка, според които със знанието на Министерски съвет фирмата концесионер "Юлен" е ползвала с две трети по-голяма площ от определената по договор и поиска правителството да промени споразумението.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !