Къванч Татлъту приветства българските...

Зрителите на bTV Story ще станат част от световната...

Тейлър Суифт стана Личност на...

Американската попзвезда Тейлър Суифт, която разтърси...

Руслан Мъйнов тръгва на патриотичен поход

отпечатай новината

03.03.2018 09:12 | Видян 2833 пъти

Руслан Мъйнов тръгва на патриотичен поход

Актьор, певец, телевизионна звезда – Руслан Мъйнов не спира да работи на няколко творчески фронта. Докато 12-ят сезон на сериала „Столичани в повече“, в който има основна роля, се завръща утре в ефир, а шоуто „Комиците“ отново разсмива от малкия екран, Мъйнов пътува из България, за да играе с Бургаския театър и между другото вади нови песни и подготвя патриотично турне.

Талантливият бесарабски българин записа закачливата песен „Изчезни“ със старите си приятели от етно джаз бенда Виво Монтана. Въпреки че с ръководителя на оркестъра Пламен Крумов ги свързва дългогодишно приятелство и не един съвместен концерт, това е първото им общо парче. „Беше логично продължение на приятелството и добрата ни работа заедно“, сподели Руслан пред „Монитор“.

Автор на музиката е самият Пламен Крумов, а аранжиментът е на Васил Иванов - Декстър. Закачливият текст, който се закача с интернет общуването е дело на Владимира Велинова. “Текстът е толкова адекватен на времето, в което живеем, че дори аз мога да кажа, че ми се е случвал. Да, искало ми се е да „дилийтна“ някой в интернет. Кой не е искал?”, смее се Руслан. Песента му пасва като стара обувка и е напълно в стилистиката на най-големите му хитове. „Все пак съм комедиен актьор и такива песни ми отиват“, казва Мъйнов.

Но песента вече е факт. Дори втората им обща песен с Виво Монтана е почти готова, разкри Руслан. Тя обаче няма да излезе скоро, защото нямат време да я довършат. Вниманието им в момента е отнето от друго музикално предизвикателство – патриотичните концерти, които подготвят. Те ще включват възрожденски, народни песни и бойни маршове. Първият ще е в навечерието на Националния празник. На 2 март Руслан и Виво Монтана, ще се присъединят към официалните чествания в град Казанлък и ще съберат съмишленици в читалище „Искра“ в града на розите. „Това не са просто песни. Те са пълни с героизъм и много история. Иска ми се хората да ги усетят, да ги осъзнаят по един по-дълбок начин, различен от ученото в училище. Искам хората да пеят с нас, а не просто да дойдат, да слушат и да си тръгнат от концерта“, казва Руслан. И веднага признава, че от всички дини, които носи под творческата си мишница именно този концерт е най-голямото му предизвикателство. Вече има запитвания да гостуват с патриотичната си програма и в други български градове, но музикантите ще подготвят графика на турнето си едва след като усетят реакцията на публиката. „Направили сме го с много любов и сърце и се надявам това да проличи и да заразим хората“, мечтае Мъйнов.


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !