профили

Бил Гейтс

Бил Гейтс

Рождена дата: 28.10.1955
Пол: Мъж

Бил Гейтс е роден на 28 октомври 1955 г., пълното му име е Уилиам Хенри Гейтс ІІІ. Пари при пари отиват сякаш е мотото на личната му история. Дългогодишният най-богат човек в света, който едва неотдавна падна от върха, е наследник на доста заможно милионерско семейство с история, което има дълги години опит и връзки в бизнеса и политиката. Неговият прадядо е бил кмет, дядо му става вицепрезидент на националната банка, а баща му Хенри Гейтс е известен адвокат.
Бил Гейтс показва своите възможности още в началното училище, където изненадва преподавателите с научни познания и особено с математическите си възможности. Неговите родители виждат таланта му и решават да го пратят в частното училище Лейксайд, като по този начин искат да му помогнат в неговото развитие.
Тази тяхна стъпка има голямо значение за Бил Гейтс, защото именно там той се среща за първи път с компютрите. През есента на 1968 година преподавателите в Лейксайд решават да запознаят учениците си с революционните тогава машини. Компютърът, притежаван от Лейксайд, е DEC PDP-10, собственост на General Electric.
Бил Гейтс, Пол Алън и други ученици от Лейксайд (много от тях по-късно отиват в Майкрософт като босове и шеф програмисти и стават милиардери) веднага стават неразделни с компютъра. Те стоят в залата, в която се намира машината цели дни и нощи, като правят програми. Бил продължава мисията си с работата за някогашния гигант IBM, след което с Пол Алън правят Майкрософт. Фирмата става колос чрез изобретяването и налагането на гениалния компютърен език Уиндоус.
Бил Гейтс става най-богатият човек в света, но решава да дари голяма част от състоянието си на фондации. Със съпругата и децата му трудно биха могли да изхарчат състоянието си за поколения напред. Едва в края на 2007 г. той бе изместен в листата на богаташите на Форбс от мексиканец, но това е без да се отчита дарената за благотворителност сума. 

отпечатай новината

Новини

След развода живее сам във вила с 18 бани: Бил Гейтс

Бизнесменът и един от най-богатите хора в света Бил Гейтс...

Очакват ни биотерористични атаки: Бил Гейтс

Бил Гейтс призова държавите по света да инвестират...

Бернар Арно ожени сина си, Бил Гейтс – дъщеря си

Вторият син на Бернар Арно – Александър, се ожени...

Бил и Мелинда Гейтс се развеждат

Бил Гейтс и съпругата му Мелинда обявиха, че са решили...

Бил Гейтс пи фекална вода (ВИДЕО)

Създателят на Microsoft и най-богат човек на земята Бил...

Съд в Перу: Бил Гейтс и Джордж Сорос са виновни за пандемията

Апелативният съд на перуанските провинции Чинча и Писко в...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !