профили

Румънеца и Енчев

Румънеца и Енчев

Пол: Мъж

Бандата е създадена през 96-та година в Добрич от Адриан - Румънеца - Рачев и Георги Енчев. Техният дебют на сцена е на фестивала Сарандев, Добрич/99 с песента Мене не ме познаваш, където печелят III-та награда за млади таланти. На Златният Орфей отново печелят III-та награда. Година по-късно Мене не ме познаваш е издадена и в компилацията Рап Атака 1.
Това ги свързва с компанията Polysound, която впоследствие става и техен продуцент и така на бял свят се появява и мегахитът Пипни ме тук, както и видеото към него. Това е единственото парче, което 7 поредни седмици се задържа на първо място в най-престижната класация за БГ музика - Форте Топ 50. След като обикалят почти всички по-големи студиа в България, Румънеца & Енчев най-накрая се спират на студиото на Теслата - MK Ultra, където записват и дебютния си едноименен албум.
През 2002 Румънеца и Енчев изпяват песента Химн за влизането в НАТО, която е посветена на присъединяването на България към Евроатлантическия пакт. Една година по-късно издават втория си албум Румънеца и Енчев 2, с подкрепата на Стефкос Мюзик. В този албум се открояват Ти ме искаш, Нас двамата (заедно със Светла Иванова), От утре (с Устата и John Kaleka) и Коледата невъзможна.
През 2005 Румънеца и Енчев пускат на пазара Giliai, която е с индийски фолклорни елементи. С тази песен те пробиват в МТV, но с нов псевдоним EaSTar(East star — Източна звезда). Следващата песен, също е издържана в етнолинията Индия — San Sanana, но тази песен няма същия успех. Същата година дуото е специален гост в турнето на Слави Трифонов, когото подгрява. Кавърът на песента на Слави Сватба — Ако кажеш не, има огромен успех. Година по — късно излиза и третият албум Етно. През 2007 двамата рапъри, заедно с водещия на предаванията Сблъсък и Мюзик Айдъл по бТВ — Иван, записват нова песен. Тя се казва Защо няма радост и в нея Иван изпълнява припева от едноименната песен на Софи Маринова в собствен стил. Рапърите се самоиздават чрез продуцентската си компания Селект мюзик.

отпечатай новината

Новини

Гала се цани за сватовница на Румънеца

Водещата Гала се пробва не особено успешно да стане...

Румънеца и Енчев възпяват лятото с реплики на Домусчиев

Популярният ни хип-хоп дует е готов с нова лятна...

Румънеца и Енчев посрещат C-Block с лъскава кола и луксозен обяд

Хип-хоп дуетът, който се занимава с организацията на...

Румънеца и Енчев тръгват на турне с момичета на Playboy

Сексапил и момичета на Playboy ще бележат стартиращото на...

Румънеца и Енчев с коледен концерт в цирк

Румънеца и Енчев организират коледен концерт съвместно с...

Румънеца и Енчев посветиха Харлем шейк на уволнения пловдивски учител

Първият у нас видеоклип на Харлем шейк, включващ няколко...

Няма коментари към този профил !