профили

Бони

Бони

Рождена дата: 12.12.1973
Пол: Жена


 Фолкзвездата на Сънни мюзик Бони (Бонка Симеонова Илиева) e родена на 12 декември 1973 година в град Сливен. В музикална компания „Пик мюзик” й дават артистичния псевдином - Бони. “Аз исках да съм си Бонка, но след доста спорове остана Бони”, споделя певицата. Тя за малко не успява да вземе диплома за средно образование от ТОХ-а Никола Вапцаров в Сливен: “Само на бала не отидох, защото заминах да работя в Югославия и така не завърших 12 клас до края”, добавя изпълнителката, като допълва, че всичко може да сготви.Първа открива таланта й учителката й по музика. Започва да пее от 15-годишна. Работила е с доста музиканти от родния й град Сливен, с тях е пяла на сватби и по други поводи. Учителката й по музика, която за съжаление вече не е между живите - Мария Игнатова, първа забелязва таланта й. “ Тя откри, че имам талант и ме заведе в Операта в Сливен на прослушване. Трябваше да пея специфични за операта неща”, споделя Бони. Още щом я чули, изпитващите се спогледали и веднага й предложили договор. Бони обаче копнее по друга музика и чрез своя позната от хор Съби Димитров, познат като клуб на първенците в града, се явява на прослушване. Добринка Биденева е впечатлена от изпълнената от нея народна песен Кавали свирят в усои. Тя я кара да я изпее в няколко тоналности и накрая е категорична: "Оставаш тук". И това продължава доста време.
“В началото нашите не ми разрешаваха да остана - в рода ни няма певци, музиканти. На своя глава обаче трябваше да започна. Но им казах, защото от хора много пътуваха в близките села за концерти и представления и нямаше как да го скрия. За да говори с нашите в къщи, дойде преподавателката ни Добринка Биденева, която ми беше като втора майка, но и тя за съжаление вече не е между живите, и поговори с нашите. Те казаха, че няма проблем да пея в хора, ама има проблем да пея по сватби и така започнах”, разказва певицата.
С оркестър Кристали-Монтана издава първи албум. Освен че пее, Бони танцува и изнася цели представления на сцената. Имена като Недялка Кенарова и оркестър Козарите не скриват възхищението си от нея. Бони започва да пее с оркестър Елит. “Поканиха ме и заедно работехме  по различни поводи". Така се стига до компилацията No comment, за която е поканена от диджеите Чоки и Вики. Тя е издадена от Пайнер мюзик.
По-късно идва покана от оркестър Кристали - Монтана за албум и така се ражда албумът Авантюра, от който е хитът Ти нямаш сърце. Заради лични съображения певицата решава да се отдели и започва самостоятелна кариера - този път в Пик мюзик. Емо от Елит я води в компанията. В последвалия албум Клада от страст се открояват едноименното парче, както и хитовете Огън и лед и Спри, не си отивай. Повечето текстове в него са на Надежда Захариева, а горещото парче Огън и лед е по музика и текст на самата Бони. Следва втори самостоятелен албум Бисерни сълзи, който издава Сънни мюзик. Вътре са хитовете Да се завърнеш и Бита карта. Не след дълго излиза и третият - Полудявам ли? В него изпъкват Обичаш другата и Трябваш ми. Следва четвъртият - Бони 2006 – с хитовете Не питай кога, Леката жена, Лудница, Пак-пак. Песни на Бони са включени и в доста компилации на Сънни мюзик. В момента Бони е впрегнала всичките си сили по своя пети албум, който трябва да излезе
 до месец. В него тя готви много изненади за почитателите си. Филм с Бони е в надпревара за Оскар. В кариерата си Бони има доста музикални нагреди. Печелила е Златен мустанг – за дебют. През 2004 закономерно идва специална награда от списание Нов фолк, статуетка и за песента Огън и лед, приз от радио Мила – за хит - за Огън и лед.
Стремително върви и филмовата кариера на изпълнителката - филмът на режисьорката Милена Андонова Сезонът на маймуните, в който играе една от главните роли, вече е в селекцията за филмовите награди Оскар. Бони взе и две награди - за дебют - от фестивала Златна роза във Варна, както и специалната награда от Карлови вари. Певицата има нови предложения за снимки, които трябва да съвмести успешно с музикалната си кариера.
 

отпечатай новината

Новини

Бони и Гърдева заформят скандал в Hell’s Kitchen тази вечер

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

На лъжата краката са къси, затова Бог създал токчетата: Бони, лаф на деня

На лъжата краката са къси, затова Бог създал токчетата....

Бони се изправя срещу Китодар и Коцето Калки в Hell’s Kitchen

Сезон 6 на най-зрелищното кулинарно риалити стартира на...

Пяла съм на Бай Тошо и Иво Карамански: Бони

Поп фолк певицата Бони е популярна и обичана сред...

Бони се опна на плажа: Фото на деня

Бони се опна на плажа: Фото на деня

Бони стана баба

Фолк фурията Бони стана баба, макар че на външен вид...

Бони взе акъла на богат шейх

Бони пак взриви мрежата с визията си, като този път се...

Няма коментари към този профил !