профили

Бони

Бони

Рождена дата: 12.12.1973
Пол: Жена


 Фолкзвездата на Сънни мюзик Бони (Бонка Симеонова Илиева) e родена на 12 декември 1973 година в град Сливен. В музикална компания „Пик мюзик” й дават артистичния псевдином - Бони. “Аз исках да съм си Бонка, но след доста спорове остана Бони”, споделя певицата. Тя за малко не успява да вземе диплома за средно образование от ТОХ-а Никола Вапцаров в Сливен: “Само на бала не отидох, защото заминах да работя в Югославия и така не завърших 12 клас до края”, добавя изпълнителката, като допълва, че всичко може да сготви.Първа открива таланта й учителката й по музика. Започва да пее от 15-годишна. Работила е с доста музиканти от родния й град Сливен, с тях е пяла на сватби и по други поводи. Учителката й по музика, която за съжаление вече не е между живите - Мария Игнатова, първа забелязва таланта й. “ Тя откри, че имам талант и ме заведе в Операта в Сливен на прослушване. Трябваше да пея специфични за операта неща”, споделя Бони. Още щом я чули, изпитващите се спогледали и веднага й предложили договор. Бони обаче копнее по друга музика и чрез своя позната от хор Съби Димитров, познат като клуб на първенците в града, се явява на прослушване. Добринка Биденева е впечатлена от изпълнената от нея народна песен Кавали свирят в усои. Тя я кара да я изпее в няколко тоналности и накрая е категорична: "Оставаш тук". И това продължава доста време.
“В началото нашите не ми разрешаваха да остана - в рода ни няма певци, музиканти. На своя глава обаче трябваше да започна. Но им казах, защото от хора много пътуваха в близките села за концерти и представления и нямаше как да го скрия. За да говори с нашите в къщи, дойде преподавателката ни Добринка Биденева, която ми беше като втора майка, но и тя за съжаление вече не е между живите, и поговори с нашите. Те казаха, че няма проблем да пея в хора, ама има проблем да пея по сватби и така започнах”, разказва певицата.
С оркестър Кристали-Монтана издава първи албум. Освен че пее, Бони танцува и изнася цели представления на сцената. Имена като Недялка Кенарова и оркестър Козарите не скриват възхищението си от нея. Бони започва да пее с оркестър Елит. “Поканиха ме и заедно работехме  по различни поводи". Така се стига до компилацията No comment, за която е поканена от диджеите Чоки и Вики. Тя е издадена от Пайнер мюзик.
По-късно идва покана от оркестър Кристали - Монтана за албум и така се ражда албумът Авантюра, от който е хитът Ти нямаш сърце. Заради лични съображения певицата решава да се отдели и започва самостоятелна кариера - този път в Пик мюзик. Емо от Елит я води в компанията. В последвалия албум Клада от страст се открояват едноименното парче, както и хитовете Огън и лед и Спри, не си отивай. Повечето текстове в него са на Надежда Захариева, а горещото парче Огън и лед е по музика и текст на самата Бони. Следва втори самостоятелен албум Бисерни сълзи, който издава Сънни мюзик. Вътре са хитовете Да се завърнеш и Бита карта. Не след дълго излиза и третият - Полудявам ли? В него изпъкват Обичаш другата и Трябваш ми. Следва четвъртият - Бони 2006 – с хитовете Не питай кога, Леката жена, Лудница, Пак-пак. Песни на Бони са включени и в доста компилации на Сънни мюзик. В момента Бони е впрегнала всичките си сили по своя пети албум, който трябва да излезе
 до месец. В него тя готви много изненади за почитателите си. Филм с Бони е в надпревара за Оскар. В кариерата си Бони има доста музикални нагреди. Печелила е Златен мустанг – за дебют. През 2004 закономерно идва специална награда от списание Нов фолк, статуетка и за песента Огън и лед, приз от радио Мила – за хит - за Огън и лед.
Стремително върви и филмовата кариера на изпълнителката - филмът на режисьорката Милена Андонова Сезонът на маймуните, в който играе една от главните роли, вече е в селекцията за филмовите награди Оскар. Бони взе и две награди - за дебют - от фестивала Златна роза във Варна, както и специалната награда от Карлови вари. Певицата има нови предложения за снимки, които трябва да съвмести успешно с музикалната си кариера.
 

отпечатай новината

Новини

Щерката на Бони: Приятно е да се работи с мама

„Приятно да се работи с мама, но не е лесно. Тя е...

Дъщерята на Бони дебютира в дует с майка си

Поп-фолк певицата Бони записа първия дует с дъщеря си...

Тунингованата Бони се пусна по бански

Изпълнителката Бони не остана по назад от колежките си и...

Щерката на Бони се захвана с пеене

Михаела – порасналата дъщеря на фолкпевицата Бони...

Бони се тунингова

Бони се подложи на поредната разкрасителна интервенция и...

Бони изненадва с нов имидж

Фолкпевицата Бони шокира приятелите си от ранни зори с...

Бони се обясни на новото си гадже

Затворените фитнес зали явно никак не липсват на...

Няма коментари към този профил !