профили

Модърн толкинг

Модърн толкинг

Пол: Мъж

Къде изчезнаха „Модърн толкинг”? Мнозина фенове си задават този въпрос. Повчечето дори не знаят, че черната половинка от състава – Томас, беше гост на голямо частно парти преди три и половина години край морето. На него той изсвири всички мега хитове на дуета. Кой не помни „Шери, шери лейди”, „Брадър Луи,Луи,Луи” и другите фамозни парчета?!

Славните години на „Модърн толкинг” всъщност са само 3 – от края на 1984 до 1987 г. В епоха без интернет е чудно, но за това доста кратко време групата постига шеметен успех не само в Германия и Европа, но дори и отвъд Желязната завеса, където времето тече по съвсем различен начин. Всъщност, Дител Болен и Тамс Андрес се опитват да рестартират дуета между 1998 и 2003 г., ала успяват да направят само един хит. Той никога не успява да постигне успеха на дебютния им шлагер You're My Heart, You're My Soul. Той превзема отведнаж класациите в 35 държави.

Нищо чудно, че още дебютният им албум, апропо – издаден и у нас от „Балкантон”, моментално става платинен. Не само България се влюбва в немските секс символи. Канят ги на турнета и в консервативния Близък Изток, и в Далечния Изток, и в Южна Америка. Най-големият им пробив е Иран, където западната попмузика официално е забранена след преврата на ислямистите от 1979 г. като единственото изключение се прави именно за „Модърн толкинг”. Само Щатите отказват да слушат дуета, за разлика от Канада, където „Брадър Луи” си е смазващ хит. Момчетата стават милионери, защото едва за 3 години успяват да пласират 65 млн. плочи.

Никой никога не е успявал да направи такъв фурор нито преди ,нито след тях за този рекордно кратък срок. Само че, всичко хубаво си има край. Русата половинка от дуета – Дитър Болен напуска черната и основава в средата на 1987 г. „Блу Систем”. Той композира и за други златни имена от онази епоха като гостувалия у нас за новогодишна програма и издал албум Крис Норман и за „Смоуки”. Когато момчетата отново се обединяват за пет години, феновете им са толкова щастливи, че за петте години от 1998 г. и 2003 г., когато са заедно за втори път, двамата продават още 55 милиона музикални продукта. Така общият им тираж достига 120 милиона копия.

Дитер Болен винаги е бил двигателят на дуото. Но не само. Той става истински фабрикант на звезди, като сред тях е и СиСи Кеч, за която ще ви разажем в следващия епизод. Русия продуцира и Бони Тейлър с дрезгавия глас. Плодът от тази тяхна работа са 3 хитови албума. Двамата обаче никога не са били любовници. Защото личният живот на Дитер е доста объркан. 11 години той е женен за Ерик Зауерланд, която му ражда три деца, но това не го задържа при нея. Той оставя семейството заради моделката, която иска да превърне в певица Верона Фелдбуш.

Бракът им продължава 30 дни. Въпреки това, следващата му жена също е манекенка – Стефани Кюстер, с която изкарва 9 години. Разделят се, след като красавицата му ражда син Морис  Касиан. Забавно е, че и четирите деца на Дитер имат имена, започващи с М. Другите се казват Марк, Марвин и Мариелин. Четвъртата в леглото на господин Болен е Карина Валц, която среща по време на кастинг в Майорка за продуцирания от него немски „Мюзик Айдъл”. Раждат им се две деца – едното е Амели, а на другото името влиза в семейната традиция – Максимилиан, който се ражда миналата година на близо 60 –годишния татко.
Томас Андерс е на сцената от 7-годишен. Като тийнейджър участва в конкурс за таланти на култовото в онази епоха „Радио Люксембург”, но го гонят почти веднага. Член на журито обаче си го харесва и му осигурява договор. Така на 17 години той издава своя дебютен соло сингъл. Три години по-късно среща Дитер Болен, който му става продуцент. Един хубав ден през 1984 г. двамата решават да направят „Модърн толкинг”. След като се разпадат, Андерс решава да направи голям соло тур, който започва в Будапеща, минава през цяла Европа, през Хонконг, Сингапур, Тайпе, Москва, Чили, ЮАР.

Понеже е амбициран да пробие в Щатите, той зарязва Германия през 1989 г. Продуцент му става самият Елтън Джон, което пък веднага поражда разни слухове за ориентацията на хубавеца.  След това той получава помощ и от други супер звезди като „Роксет”, но успехът е далеч от този на „Модърн толкинг”. Томас се опитва да записва албуми и на испански, за да експлоатира някогашните фенове на дуета в Южна Америка, ала и това не се получава, както е очаквал. Така приема офертата на Дитер да се обединят и да възстановят групата си. Когато пет години по-късно се разделят, Томас се пробва и за водещ на „Евровизия”. Участва и като състезател в конкурса на стари години. Междувременно двете половинки се съдят за правата над песните на дуета.

Томас е най-обиден на разни разкрития, които прави за него някогашната му половинка на сцената. Иска милион евро от Дитер, ала съдът отхвърля жалбата му. За разлика от колегата си, Томас е щастлив поне в личния живот. Има 15-годишен брак с Нора Балинг. През юли 2000 г. той се жени за  за Клаудия Хес, която му ражда син Александър.

отпечатай новината

Новини

Модърн Толкинг се глезят на СПА в София

Истинска еуфория настана при появата на дуото Modern...

Модърн толкинг пяха на Черно море

Модърн толкинг – най-известната група на 80-те...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !