профили

Миси Франклин

Миси Франклин

Рождена дата: 10.05.1995
Пол: Жена

Американската плувкиня Миси Франклин влезе в историята като първата жена с 6 златни медала от едно световно първенство, които спечели на шампионата в Барселона 2013, при това едва на 18 години. Тя е родена на 10 май 1995 г. в Пасадена, Калифорния. С извоюваните преди две години в Шанхай още 3 първи места на планетата, тийнейджърката има общо 9.

Досега 6 златни медала от едно състезание - олимпиадата в Сеул 1988, имаше Кристин Отто от тогавашната Германска демократична република. На игрите в Лондон Франклин успя да спечели "само" 4  титли. Но въпреки това Миси беше коронована като женски вариант на недостижимия и отказал се от спорта след мегатриумфа си в Лондон американски плувец Майкъл Фелпс.

След първенството Миси си дава само две и половина седмици в почивка. След това става студентка в прочутия калифорнийски университет Бъркли. Малко известен факт е, че и двамата родители на Миси са канадци, така че тя има двойно гражданство. По тази причина, майка й дълго време настоява госпожицата да плува не за САЩ, а за Канада. Миси обича да играе европейски футбол като хоби. Тази година имаше и роля в холивудски филм, където игра самата себе си.

отпечатай новината

Новини

Няма новини, свързани с този профил.

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !