профили

Кристина Патрашкова

Кристина Патрашкова

Рождена дата: 00.00.1962
Пол: Жена

Кристина Патрашкова е дъщеря на известния и вече покоен проф. Патрашков, личен здравен консултант на Тодор Живков.

Не се посвещава на медицината като прочутия си баща, а избира журналистиката. Попада първо в казионния всекидневник Отечествен фронт, а после – още преди да навърши 30 години, в тогавашния връх на соцпресата – вестник Работническо дело, преименуван във в.Дума след падането на Тодор Живков от власт.

След тръгването на първия частен всекидневник 24 часа изневерява на органа на БКП/БСП и се мести при началника си от Културния отдел на Фронт Петьо Блъсков, който е бос на новата пресгрупа. Тя обаче не го следва, щом напуска със съдружниците си вестника.

Едва, след като успява да утвърди своя вестник Монитор, тя се присъединява към екипа. Изневиделица обаче изневерява и на Блъсков, за да се завърне в 24 часа като любимка на Венелина Гочева. Тази любов също е нетрайна и Патрашкова се премества във в. Уикенд, където с удоволствие прави интервюта с Бойко Борисов.

В края на 2009 г. обаче променя курса, понеже вече е директор на новия в. Галерия, който неофициално е смятан за вдъхновяван от Алексей Петров.

Патрашкова става отявлен противник на властта и пуска във вестника си т.нар. флашки, които не е ясно кой предава в редакцията. Прочува се през лятото на 2012 г. с фалшивия скандал около провалилата се тенисистка Сесил Каратанчева за несъществуващи sms-и от премиера – едно от най-големите падения на българската журналистика.

Кристина по случайност попада сред тримата инквизитори във ВИП Брадър 1, тъй като Венета Райкова не желае в троицата да присъства първоначално поканената за тази роля Патриция Кирилова. После прави тв проект за закритата ТВ2, а през септември 2012 влиза във ВИП Брадър 4 като първия вестникар в шоуто.

отпечатай новината

Новини

Патрашкова събра големите бг писатели в книга

Кристина Патрашкова представи книгата  "Въпреки...

Боян Радев е неузнаваем

Неузнанаваем и с 50кг по-слаб: първият 2-кратен...

Патрашкова се пусна по бански на 56

Журналистката Кристина Патрашкова, която на 20 юли ще...

Патрашкова до лебед за фотосесия

След като вестникарската работа й се стори недостатъчна и...

Патаршкова: Николета е маркетингов продукт и феномен

Първият журналист, който нарече Николета Лозанова...

Патрашкова стана блондинка

 Кристина Патрашкова вече е с руса коса....

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !