профили

Азис

Азис

Рождена дата: 07.03.1978
Пол: Мъж

Азис е роден като Васил Троянов Боянов на 7 март 1978 г. в Сливен. Според него самия това е станало не къде да е, а в прочутия местен затвор, но майка му отрича информацията. Макар и артист по душа и посетител на курсове за манекени, Кралят на попфолка се пробва за общ работник в най-голямата българска модна къща Агресия. Местоработата му не е в някой от бутиците й, а в огромния завод на компанията. По ирония на съдбата старото име на голямата фабрика в жк Толстой е Осми март.
Както е известно, пътят към славата винаги е трънлив, за Азис още повече предвид ромския му произход. Той обаче има харизма, дори и по онова време просто като Васил Троянов. Заплащането като общ работник, разбира се, не може да оправдае амбициите на костинбродското момче. Васко иска повече. Вижда около себе си красиви момичета с красиви дрехи и мечтае да бъде като тях.
Дори в биографичната си книга разказва как винаги е искал да бъде девойка. А една от най-добрите му приятелки сега - Юлиана Кънчева, му помага да стане манекенка. Азис следи  обявите за конкурси за модели и се явява на абсолютно всички. На един от тях Джули, както той я нарича, го забелзява и дори го дава за пример на останалите кандидатки за добре обиграна пластика и походка. Заедно започват да преподават котешка походка. Васко дерзае, защото Джули е друга класа в сравнение с работничките, а освен това му плаща пицата и чашата вино в модно заведение, в което ходят заедно понякога. Модната агенция обаче се оказва пирамида и моделските мераци на Азис умират. Но не и желанието да бъде звезда.
Известна е историята, в която докато мечтае, става барман, но тъй като в свободното си време изпълнява евангелски песнопения, този факт не остава незабелязан от шефовете на заведението.
Една от първите му изяви е в ансамбъл Рома. През 1996 г. опитва късмета си с хита на Фюджийс Killing Me Softly в Хит минус едно. Твърди, че никой от комисията не изслушал парчето докрай просто защото Васко е циганин.
Когато малкият е на 11 години, семейството заминава на гурбет в Германия. Там невръстната бъдеща звезда разхожда домашните любимци на състоятелни германци, за което получава по 12 марки на час.
В Германия се ражда и сестра му Матилда, която се прочу с изумителната си гръдна обиколка. След завръщането му, както се казва, останалото е история. Васил отива в Съни мюзик с колекцията си от евангелистки песни. Първия си записан албум Сълза той определя като „пълна боза“.
Някаква популярност набира с втория си албум — Мъжете също плачат, лансиран от тогавашния тв водещ и сегашен депутат, обвинен за педофилия, Владо Кузов. След това Васко вече не е мъж, макар често да плаче, а се превръща в явлението Азис. В тази своя роля малкият ром от Костинброд попадна в челото на класацията Великите българи. Остана само да се сдобие с наследник, за да затвърди статуса си. И това ще се случи съвсем скоро.
След бутафорния брак с приятеля си Ники Първанов – Китаеца, Азис стана и татко от прислужницата си Гала през лятото на 2007 година.

През 2006г. Азис издава книга "Аз Азис". След бутафорния брак с приятеля си Ники Първанов – Китаеца, Азис стана и татко от прислужницата си Гала през лятото на 2007 година. Азис може и да се похвали със свое собствено шоу „Вечерното шоу на Азис”, което вървеше по вече несъществуващата телевизия TV 2, по-късно преименувана на PRO BG. Въпреки многобройните си любовни авантюри Васил продължава да живее под един покрив с последното си гадже Богдан, по-известен като Боби на Азис.

отпечатай новината

Новини

Майката на Азис на 65!

"Когато майка ти изглежда по този начин, не е...

Азис отново напомни, че има син

Кралят на попфолка Азис отново припомни на своите...

Азис смъртно обиден на Деси Слава

В попфолк жанра трудно може да се изгради силно...

Азис тръгна по участия с частен самолет

Азис вече пътува по участия с частен самолет. Попфолк...

Усещам Папи Ханс като брат: Азис

Тази неделя зрителите на бТВ ще видят истинското лице на...

Гладиаторът Азис нагъва сандвич на снимки

"Един Изгладнял Гладиатор по време на снимки с...

Азис показа СНИМКА на баща си

Азис поднесе поредна изненада за почитателите си в...

Няма коментари към този профил !