профили

Тони Стораро

Тони Стораро

Пол: Мъж

Човекът-глас
- притежава уникален нисък топъл глас. Изключително богат тембър, голям диапазон и изразителност. Тони Стораро е перфектно рутиниран и добре владеещ гласа си изпълнител.
Албуми: Има издадени единадесет албума, над 30 видеоклипа и много награди. Реализирал е множество дуетни песни с български и балкански звезди.
Репертоар: Над 500 песни. Пее в най-различни стилове и се справя  перфектно на четири езика: български, гръцки, турски и сръбски.
Хитове: Сред най-големите му хитове са: „Уникат”, „200 жени”, „2, 3, 4”, „Не заслужавам”, „Бъди щастлива”, „Нема пари”, „Смело завърти”, „Милиони звезди”, „За една жена”, „Грешница”, „Ти от Рая ли дойде”, „Това сме ние”, „Престъпление” – дует с Теодора, „Замълчи” – дует с Десислава, „Прости” – дует с Йорданка Христова и много други – всички имат видеореализация.
Най-голямото му предимство: Тони Стораро има изключително присъствие на сцената. Много харизматичен и обаятелен. Владее до съвършенство импровизациите и умението да създава емоция в публиката. Самата му поява предизвиква истински фурор. Перфектен професионалист.Представяне:
Тони Стораро е артистичното име на Тунчер Фикрет Али – български турчин от гр. Шумен. Понастоящем живее и работи в гр. София и е водещ артист-изпълнител в музикална компания “Диапазон Рекърдс”.
От 2000г. Тони Стораро се утвърди като едно от най-актуалните и хитови имена в новата българска популярна музика. Уникалността си Тони Стораро развива благодарение на топлия си, плътен, дълбок и приятен за слушане глас с изключително богата орнаментика, поради което фенове и специалисти го нарекоха “Човекът-глас”.
За осем години на музикалната сцена Тони Стораро има в дискографията си единадесет емблематични албума и над 30 песни всепризнати хитове. Изпълнителят пее перфектно на четири езика: български, гръцки, турски и сръбски.
Първият му албум се казва “Минижуп” и му носи наградата за дебют на специализираното рейтингово сп. “Нов фолк”. През същата година излиза и успешния му дуетен албум с друго водещо име в поп фолка – Деси, наречен “Имам само теб”. Третият му албум “Нема пари” му носи титлата “Певец на годината за 2001г.”
2002г. е годината за експерименти: Тони Стораро първи в бранша записва и пуска албума “Live party”, в който са включени песни от Балканите, записани изцяло на живо с голям оркестър. Успехът от този невиждан дотогава проект не закъснява.
Петият му албум “Карай да върви” /2003г./ оставя Тони Стораро в историята на българския поп фолк с безспорния едноименен хит.
През 2005г. Тони Стораро затвърждава върховите си позиции на любим изпълнител в поп фолка. Албумът “За една жена” ражда тоталните хитове “За една жена” и “Грешница”, които се запяват масово. Всяка песен в този албум е с динамично, различно и екзотично звучене и предлага музикалното богатство на Ориента, поднесено по възможно най-комерсиален начин. Използваните звуци и луповете са уникални и специално възложени за изработка в звукозаписно студио в Германия.
През същата година Тони Стораро взема приз за “Виртуозно майсторство” на Осмите годишни награди на сп. “Нов фолк”.
Много веселие и купонджийско настроение създава Тони Стораро със следващия си албум “Теб обичам” /2005г./ В него се откроява дуетът му с примата на българската естрада Йорданка Христова, която е впечатлена от таланта на Тони Стораро.
През декември 2006 излезе албумът на гласовития изпълнител “Балканско сърце”, в който той е събрал на едно място като свои дуетни партньори едни от най-големите имена на балканската музика - сръбската звезда Йована, новият Таркан- младата турска надежда Бурак Азис, Десислава и кралицата на балканската музика- магнетичната Джансевер.
Следващият албум на Тони Стораро – десети поред бележи своеобразен юбилей в кариерата на попфолк изпълнителя. Той се казва „Best vol.1” /2007/ и в него са събрани част от най-големите хитове на Стораро през годините, както и новите хитове „Не заслужавам” и тоталният хит „2, 3, 4”, с който Тони Стораро завладя класациите и сърцата на феновете.
През тази година изпълнителят напълно сразява конкуренцията и получава две престижни награди:2007г. – Награда за „Изпълнител на 2007-ма” на Първите годишни музикални награди на Фен ТВ.2007г. – Награда за „певец на 2007-ма” на 10-тите награди на сп. „Нов фолк”Върху всички албуми на гласовития певец работят утвърдени в България и чужбина хит-мейкъри и текстописци.
Тони Стораро е желан дуетен партньор. Освен с досега споменатите Деси и Йорданка Христова, уникалният изпълнител има съвместни песни със Софи Маринова, Таня Боева, Азис, а сега и с Теодора.   
Задграничните изяви на Тони Стораро са доказателство за интереса към него не само в нашата страна, но и извън пределите й. Той гастролира неведнъж в Гърция, Испания, Белгия, Холандия, Германия… Голям е интересът към него и в Съединените американски щати.
През 2005г. Тони Стораро е специален гост на промоцията на магнетичната Джансевер в Германия, а на една сцена “Човекът-глас” е пял с Драгана Миркович /Сърбия/, Тоше Проески /Македония/ и др.
На 2.06.2006г.Тони Стораро “нагря до червено” емоциите на публиката, дошла на концерта на турската мегазвезда Таркан в Зимния дворец в столицата. Като специален гост на концерта “големият” Тони беше лично поканен от организаторите на събитието- Sofia music enterprises.
През май месец 2008г. Тони Стораро, когото често наричат българския Василис Карас, заради приликата в гласовете на двамата изпълнители, пя на една сцена с Карас в столичен клуб и доказа, че по нищо не отстъпва на гръцкия си колега.
През същата година една от хитовите песни на Тони Стораро – „За една жена” бе включена в реалитито Music Idol 2 в България.
В края на 2008 година – непосредствено преди Коледните и Новогодишни празници, на пазара се появява единадесетия албум на Тони Стораро. За първи път е постигната целта на издателската компания „Диапазон Рекърдс” и на самия Тони Стораро – проектът да бъде запазен затворен за публиката до неговата пълна реализация. В него има 11 напълно нови за аудиторията песни, които Тони Стораро е изпълнил много виртуозно. Албумът е  многообещаващ и издържан във всяко едно отношение.2009г. – Тони Стораро получава три престижни награди за „Изпълнител на 2008”:
1. Изпълнител на годината на Вторите Годишни Музикални Награди на Фен ТВ.
2. Певец на годината от сп. Нов фолк
3. Изпълнител No1 на любовни песни – от радио Романтика.Девизът на Тони Стораро е: “Вярвай!”

отпечатай новината

Новини

Аня Пенчева и Кирил Ефремов водят балкански партита

На 20 и на 21 юли на сцените на Летните театри пред...

Преслава не пя на концерта на Тони Стораро заради Фики

Концертът в "Арена Армеец", с който Тони Стораро...

15 000 пяха с Човека глас, Лили му подари песните си

Азис се появи в шлейф, Софка, Галена и синовете му го...

Тони Стораро призна за връзка между Фики и Преслава

Буреносни облаци надвисват в попфолк гилдията покрай...

Фики е еталон за дете, Емрах все се дъни: Тони Стораро

Легендата на попфолка Тони Стораро се горде с Фики, но...

Купон като за сватба: Синът на Фики Стораро стана на 6

Грандиозно парти с цял куп звездни гости организира Фики...

Няма коментари към този профил !