профили

Кръстьо Лафазанов

Кръстьо Лафазанов

Рождена дата: 18.07.1960
Пол: Мъж

Кръстьо Василев Лафазанов е български театрален и филмов актьор, играл в известни български телевизионни предавания като „Улицата“ (по БНТ) и „Смях в залата“ (излъчвана по BTV). Завършва специалност "Актьорско майсторство за куклен театър" във ВИТИЗ.

Той е роден на 18 Юли 1961 година във Варна. Майка му е работела като медицинска сестра и е желаела един ден и синът и да облече бялата престилка.

Лафазан означава бърборко, обяснявал е не веднъж в интервютата си Кръстьо. Проверка в справочниците показва, че думата идва от турски.

След гимназията кандидатствал стоматология и дори бил приет. Пробва се и във ВИТИЗ. Първият път претърпява фиаско. Вторият му опит се оказва успешен.

Звездата му изгря в театъра на Теди Москов. В „ЛаСтрада“ Лафазанов изигра първите си големи роли и стана партньор на Мая Новоселска.

Половинката си Елена той среща във ВИТИЗ. Забелязва я още на кандидатстудентските изпити-бъдещата госпожа Лафазанова е облечена в бяла рокля. Елена и Къци се женят в трети курс. От брака си двамата имат син и дъщеря.

Преди няколко години стана рекламно лице на „Шуменско пиво“. Освен друго Лафазанов е и писател. Заедно с жена си Елена той сътвори няколко книги.

отпечатай новината

Новини

Лафазанов напуска "Комиците"

Кръстьо Лафазанов е категоричен, че това е последният му...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !