профили

Мадона

Мадона

Рождена дата: 16.08.1958
Пол: Жена

Великата Мадона Луиз Вероника Чиконе е родена на 16 август 1958 година в Бей Сити, Мичигън в семейството на италиано-американеца Силвио Тони П. Чиконе и Мадона Луиз Фортин. Певицата се идентифицира като италиано-американка. Израства в католическо семейство. Има седем братя и сестри.
Майка й умира на 31-годишна възраст от рак на гърдата, когато Мадона тогава е на 5 години. Певицата често споменава каква роля е изиграла смъртта на майка й върху кариерата й и върху нея самата. След смъртта на съпругата си, Силвио наема камериерка, за която по-късно се жени. Двамата имат две деца.
Силвио държи всичките му деца да ходят на уроци по музика. След няколко месеца прекарани в изучаване на пиано, Мадона успява да убеди баща си да замени тези уроци с уроци по балет. Тя доказва, че е талантлива танцьорка.
Мадона учи в гимназията Рочестър Адамс, където е пълна отличничка. Изявява се като мажоретка. След като завършва, получава стипендия (заради успеха си в танците) от Мичиганския университет. Насърчена от учителя си по танци Кристофър Флин, Мадона изоставя следването си само след един семестър и се премества в Ню Йорк, за да търси успех като танцьорка. Учи модерни танци при легендата Марта Греъм.
След като участва като танцьорка за френската дискозвезда Патрик Хернандес в турнето му от 1978, неопитната Мадона решава да изостави танците. Насочва се към правенето на музика. Сформира няколко групи, сред които Breakfast Club и Emmy. Пише сама няколко песни, чрез които става известна в няколко местни нюйоркски клуба.
През 1982 певицата подписва договор със Сайър Рекърдс. Първото демо, което записва, е песента Ain't No Big Deal - написана от нейния чест сътрудник Стивън Брей, но продуцирането му бива отложено, тъй като по това време групата Barracuda го издава като сингъл.
Първият хит на Мадона е Everybod, продуциран от Марк Каминс. Песента стига до номер 3 в класацията на Билборд за танцувални песни.
Не е нужно да се изброяват неизброимите участия, албуми и сингли на най-голямата световна звезда по пътя й нагоре. Няма човек, на когото да не е известно, че пътят й е възходящ.
Пресата определя турнето на Мадона от 2006 година като поредния скандал на певицата поради острите нападки срещу Джордж Буш (когото тя безсрамно сравнява с Хитлер) и препратките към Християнството - Мадона пее разпъната на кръст. Заради това богохулство Руската православна църква призова към бойкотиране на концерта на звездата в Москва през 2007 година.
Новият проект на Мадона е с участието на много продуценти като Тимбаленд, Джъстин Тимбърлейк и непотвърдени слухове за Патрик Леонард, Фарел Уилямс, Феликс Да Хаус Кет и Рик Ноулс. Албумът излезе в началото на 2008 година под заглавието Hard Candy.
Мадона е специална не само като творец, но и като личност – тя има езотерични интереси и името й често се спряга във връзка с Кабала, Йога и други древни системи и учения.
Певицата участва в многобройни благотворителни концерти и събития.

снимка:image.net

отпечатай новината

Новини

Мария Бакалова изигра перфектно ролята на Ивана Тръмп благодарение на АББА

Мария Бакалова канализира мощния стайлинг на Ивана Тръмп...

Елвис дава автограф на 12-г. Мадона: Фотофакт

Елвис дава автограф на 12-г. Мадона: Фотофакт

Мадона откри Муай тай изложбата на сина си

Мадона, облечена в кънтри стила, налаган от наследницата...

Рики Мартин получи ерекция на концерт на Мадона (ВИДЕО)

Рики Мартин живееше la vida loca (луд живот) на концерта...

Мадона качи на сцената Донатела Версаче

Заедно с 11 хиляди фенове на Мадона, кралят на модата...

галерия

  1. Мадона  

видео галерия

  1. Мадона дава уроци  

Няма коментари към този профил !