профили

Ивана

Ивана

Рождена дата: 31.01.1970
Пол: Жена

Ивана, примата на фолка, е родена на 31 януари 1970 г. в Айтос. Като единствено дете в семейството, момичето не е лишавано от нищо. Наравно с любовта си към лудориите, Ваня Тодорова Калудова проявява афинитет и към музиката. В Свищов бъдещата звезда на сцената завършва висшето си образование, специалност търговски бизнес и посредничество, а по-късно учи право в Бургаски свободен университет. Но прекъсва  само след един семестър, тъй като се омъжва. За тази стъпка от живота си, певицата избягва да говори.
За първи път Ивана се изявява като певица в ресторант, където баща й свири с оркестъра си. Налага се тя да пее, тъй като титулярката се разболява. Представя се толкова добре, че получава покана да пее през цялото лято.
Талантът на Ваня е забелязан от Митко Димитров. Тя свири със създадената от нея дамска група Прима +. Съвсем скоро певицата среща дамата с бозука - Стояна в едно заведение. Кани я да се присъедини към състава. Късметът се усмихва на певицата и тя получава възможност да се пребори за място сред най-добрите. Съдбата се намесва и при избора на артистичен псевдоним. Ваня става Ивана. С това име тя придобива международна известност. Първата песен, която записва, е Идол. Следва дует с Коста Марков - Дърво без корен. Едва третият й запис -100 патрона, се превръща в тотален хит.
Следват незабравими парчета като Да падат дрехи и задръжки, К’ъв си ти, бе, Шампанско и сълзи, Убиец на любов, Доза любов, Ние сме номер едно, Нещо нетипично, Не е ваша работа, Като на 17, Ах, тези пари, Празник всеки ден, Това е парчето.

отпечатай новината

Новини

Не съжалявам за бившите: Ивана

Ивана ще празнува рожден на 31 януари и дни преди тази...

Ивана призна за нова любов

Самотните дълги нощи вече са в миналото за поп фолк...

Ивана изненада Меди на участие

Голямата звезда на родния поп-фолк Ивана направи изненада...

Ивана разкри как поддържа новата си фигура

Звeздaтa oт рaннитe гoдини нa пoп фoлкa - Ивaнa, вeчe нe...

Ивана измамена с 200 бона

Мегазвездата на фолка Ивана е измамена с 200 000 лв. Тя...

Ивана с благотворителен концерт

Фолк певицата Ивана организира благотворителен концерт....

Ивана стартира свой YouTube канал

Певицата на народа Ивана изненада феновете си със...

Няма коментари към този профил !