профили

Майкъл Дъглас

Майкъл Дъглас

Рождена дата: 25.09.1944
Пол: Мъж

Той е Майкъл Дъглас - един от най-забележителните изпълнители в Холивуд, актьор на най-много главни роли за 1980-90 година. Участвал е в безброй много филми, спечелил е не един Оскар, женен е за една от най-прекрасните и обаятелни актриси – Катрин Зита-Джоунс и дори вече поостарял, е все така магнетичен.Майкъл Кърк Дъглас е роден на 25-ти септември, 1944 г. в Ню Джързи. Той е по-големият от двама сина на Даяна и Кърк Дъглас. Когато Майкъл е едва на 6, родителите му се развеждат и той живее при майка си. Докато завърши средното си образование сменя няколко училища. След това младият Дъглас ходи в колеж, дипломира се в Калифорнийския университет в Санта Барбара през 1968г. - специалност „Театрални изкуства“.
Скоро след това, Майкъл Дъглас решава, че иска сериозно да се занимава с актьорска игра. Баща му – популярен холивудски актьор - е против, тъй като е наясно колко голямо може да бъде разочарованието от филмовата кариера, но синът му поема риска. Започва с незначителни роли през 1970 г.Първата по-голяма стъпка към пътя на славата идва с ТВ сериала „Улиците на Сан Франциско“. Занимава се с тази продукция до 1976 г., като паралелно опитва да реализира изпълнението на филмова версия по романа на Кен Кеси „Полет над кукувиче гнездо“. Усилията му като режисьор са възнаградени през 1975 г. Заради тази продукция печели Оскар от Академията.
Към края на 70-те се завръща отново на екрана. До края на 80-те, известни негови филми са: „Coma“, „Китайски синдром“, „Романс за камъка“, „Перлата на Нил“, „ Войната на семейство Роуз“.Личният живот на Майкъл Дъглас е имал доста драматични моменти. През 1977 г. е бил женен за Диандра Лукър, но тя го зарязва, обявявайки го за женкар. След развода им през 2000г., малко по-късно той се жени за Катрин Зита-Джоунс. Интересното при тази двойка е, че са родени на една и съща дата.

отпечатай новината

Новини

Майкъл Дъглас разкри защо бракът му с Катрин работи

Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс са женени вече 18...

Фенове негодуват срещу Златния глобус за Майкъл Дъглас

Преди година 101-годишният тогава Кърк Дъглас - живата...

Майкъл Дъглас със звезда на Алеята на славата

Майкъл Дъглас най-сетне бе удостоен с честта да получи...

Карис Зита Дъглас: В училище ме подиграват заради баща ми

Дъщерята на холивудската двойка Майкъл Дъглас и Катрин...

Дъщерята на Майкъл Дъглас го мислила за сладкар

Дъщерята на звездната двойка Майкъл Дъглас и Катрин...

Синът на Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас е абитуриент

Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас може и да са...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !