профили

Кристина Агилера

Кристина Агилера

Рождена дата: 18.12.1980
Пол: Жена
Ръст: 157 см.

Родена на 18 декември 1980 в район Стейтън Айлънд на град Ню Йорк, САЩ. Баща ѝ е военен служител, а майка ѝ е пианистка, която постоянно е на турнета из Европа със симфоничния си оркестър.
Като малка Кристина пътува много. Живee в щатите Флорида и Ню Джърси, преди трайно да се установи в Уексфорд - предградие на Питсбърг. Прочута е с изключително силния си глас, както и със скандалната си визия.
От малка започва да се занимава с музика. Отначало Кристина пее по училищните представления. На 8 години се явява на националния конкурс за млади таланти. На 10 пее в църковния хор в Питсбърг, а на 12 години получава възможност за участие в "New Mickey Mouse Club" заедно с Бритни Спиърс, Джъстин Тимбърлейк, Джей Зи и звездата от "Felicity" Кери Ръсел.
След две години в седмичното шоу на „Дисни“ Кристина отпътува отвъд океана, за да усъвършенства музикалните си способности. Записва "All I Wanna Do" в дует с японската поп звезда Кейзо Наканиши и прави турне в Япония.
Нейният дебютен албум излиза през 1999 година, когато е на 18. Изключителна известност постига с втория си албум "Stripped", който постига големи продажби. През 2005 г. се омъжва за Джордан Бaтман, а на 12 януари, 2008 ражда своето първо дете - Макс Лайрън Братман, като в негова чест прави видео на песента „Save me from my self“ от албума и Back To Basics.
Последният ѝ албум е "Back to Basics", който излиза през лятото на 2006 година. Самата певица споделя, че той е посветен на нейния съпруг. В албума са вплетени мотиви от музиката на 20-те, 30-те и 40-те години - джаз и соул.

отпечатай новината

Новини

Кристина Агилера: Животът е дар

Коронавирусът засегна музикалната индустрия. Много...

Агилера трудно съчетава кариерата с майчинството

Поп певицата Кристина Агилера разкри, че й е трудно да...

Кристина Агилера преиздава дебютния си албум

Певицата Кристина Агилера ще издаде повторно дебютния си...

Дегизираната Кристина Агилера взриви с глас метростанция в Ню Йорк

Кристина Агилера и Джими Фалън направиха истинско шоу в...

Кристина Агилера се завърна под прожекторите в Париж

20 години след като изпя Genie in a Bottle, Кристина...

Кристина Агилера отменя концерти

Завръщането на Кристина Агилера на сцената след...

Кристина Агилера се завръща на сцената

Певицата Кристина Агилера отново ще изпита тръпката да е...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !