профили

Цветелина

Цветелина

Рождена дата: 31.07.1976
Пол: Жена

Цветелина е родена е на 31 юли 1976 г. в град Петрич, България, зодия Лъв. След нейното раждане семейството й се премества да живее в град Варна. Има две по-големи сестри - Валя и Екстра Нина, и двама братя - Янек и Добромир.
Първите ѝ изяви са с детски танцов ансамбъл "Китка цвете" - град Варна, с художествен ръководител Йордан Илиев. Завършва в музикална паралелка на училище "Екзарх Йосиф" в Разград със специалност "Нaродно пеене". През това време работи с най-добрия оркерстър "Хармония", който се оказва една много добра школа за певицата.
След завършването на музикалното училище работи с няколко музикални формации и няколко месеца в ансамбъл "Обреди" във Варна. През 1997 г. издава първия си самостоятелен албум "Смених любовта за песента" с Пайнер студио. По него тя работи с Радо Шишарката, Ленко Драганов, Митко Петров, Пламен Толев и Митко Митев.
Цветелина залага от самото начало на собствен стил и за кратко време песните й се превръщат в хитове. Репертоарът й се състои от авторски песни. През 1999 г. Цветелина единодушно печели наградата на журито с песента "Ето ме" на Първия национален фестивал за нова авторска песен "Тракия фолк", провел се в град Стара Загора. Същата година третият ѝ самостоятелен албум "Здраве да е" печели наградата "Албум на годината" от списание "Нов фолк" и радио "Сигнал +". Слушателите на радио "Ритмо" определят песента "Няма 6-5" от албума "Здраве да е" за хит на годината.
През 2000 г. Цветелина отново печели първа награда на журито на фестивала "Тракия фолк" с песента "Отиваш си". През същата година Цветелина печели Награда на публиката и Tрета награда на журито на фестивала "Пирин фолк 2000" с песента "Ранена душа".
"Няма да е все така" е името на четвъртия албум на Цветелина, който излиза на музикалния пазар с три различни обложки.
На 3 юни 2001 г. в град Пловдив ражда първородния си син Лъчезар. 4 месеца след раждането Цвети отново се завръща на сцената при своите почитатели. За първи път се появява на фестивала "Пирин фолк 2001" с песента "Син си имам", посветена на малкия Лъчко.
На 28 април 2002 г. излиза петият самостоятелен албум на Цветелина "Син си имам". Това е първият албум, който тя продуцира сама. Хитове от него стават песните: "Син си имам", "Живей за двама", "Не питай защо". Албумът съдържа 10 песни, като половината от тях са народни. През април 2003 г. е поканена да открие ресторант "Булгаро" в Канада с шест концерта, а през месец май пее за българите в Кипърския курорт Агия Напа. Шестият ѝ самостоятелен албум "Любовта е като сянка" излиза на 28 януари 2004 г. Цветелина отново продуцира и този албум сама. Пилотна песен е "Сърце от камък". С песента "Мамо" Цветелина печели втора награда на фестивала „Пирин фолк България“ в Банско. Песента е по текст на Катя Кирянова, музика и аранжимент на Светослав Лобошки. Хитове от този албум стават "Internet любов", "Непростимо", "Любовта е като сянка". През 2005 г. Цветелина записва два успешни хита - "Чалга до дупка" и "След дъжд - качулка". В края на 2005 излиза дуетът с Екстра Нина "Недостъпен" и баладата "Тялом съм тук, духом съм там". 2006 година тя записа и два дуета със Сашо Роман - "Вече късно е" и "Спомени".

отпечатай новината

Новини

Цветелина Грахич очаква дете

Цветелина Грахич най-после ще роди от приятеля си....

Певиците на Слави във война

Привидната близост и приятелство на беквокалистките на...

Цветелина е с 10 години изпитателен срок

Фолк певицата Цветелина имала гаранционен срок даден от...

Певицата Цветелина стана висшистка

Певицата Цветелина завърши успешно своето висше...

Щерката на Цветелина показа розовия пудел

Щерката на Цветелина Бориславова показа бледорозовия...

Балкански изпълнители откраднаха песни на Цветелина

Преди няколко седмици екипът на поп-фолк певицата...

Цветелина с нов хит

Фолк певицата Цветелина е готова с новото си ударно лятно...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !