профили

Чарли Шийн

Чарли Шийн

Рождена дата: 03.09.1965
Пол: Мъж

Чарли Шийн е американски актьор. Рожденото му име е Карлос Ъруин Естевес. Той е роден в Ню Йорк и е син на Джанет Темпълтън и актьора Мартин Шийн (роден като Рамон Естевес). Чарли Шийн се ражда в актьорско семейство, с баща-актьор. Актьори са също тримата му братя - Емилио Естевес, Рамон Естевес - младши и Рене Естевес, а чичо на Чарли Шийн е актьорът Джо Естевес.
През училищните си години Шийн се изявява като бейзболен играч, но е изгонен от училище заради лошо поведение само седмици преди завършването. През гимназиалните си години той започва да се интересува от кино и постепенно се насочва към актьорската професия. Въпреки че участва във филма „The Execution of Private Slovik“ заедно с баща си, когато е едва на 9 години, същинската работа като актьор за Чарли Шийн започва в средата на 80-те години.
През 1984 г. той участва в трилъра за Студената война „Червена зора”. През следващите две години Чарли Шийн участва в редица филми, повечето от които предназначени за телевизията. Един от най-важните моменти в кариерата на Шийн е участието му във филма на Оливър Стоун за Виетнамската война „Взвод“. Филмът е отличен с награда Оскар. През следващата година Чарли участва в друг проект на Оливър Стоун - „Уолстрийт“. През 1989 г. Чарли Шийн се снима във филма „Major League“, където му помагат уменията в бейзбола, които е натрупал през гимназиалните си години.
В началото на 90-те години Шийн е сред главните действащи лица в успешните военни пародии „Смотаняци“. През последните няколко години има по-малко участия в киното. За сметка на това го гледаме в два телевизионни сериала - „Spin Сity” и „Двама мъже и половина”.
От септември 1995 г. до ноември 1996 г. Чарли Шийн е женен за Дона Пийл. На 2 юни 2002 г. той се жени за актрисата Дениз Ричардс, с която имат две дъщери - Сам Катрин Естевес и Лола Айрин Естевес. Шийн има дъщеря - Касандра Естевес, от връзката си с Пола Профит през 1980-те години.

отпечатай новината

Новини

Чарли Шийн отбеляза година без цигари

Чарли Шийн издържа една година без цигари. За това се...

Джон Крайър: Не тая лоши чувства към Чарли Шийн

Актьорът Джон Крайър заяви, че няма лоши чувства към...

Чарли Шийн не иска да гледа синовете си

Чарли Шийн е известен с факта, че преминаваше през живота...

Чичо Чарли влезе в правия път

Чарли Шийн разговаря открито за новия си живот на...

Чичо Чарли е трезвен от година

Атьорът Чарли Шийн не е близвал алкохол от 12 месеца....

Родителите на Чарли Шийн изчезнаха при пожара в Северна Калифорния

Чарли Шийн използва социалните мрежи, за да дири своите...

Чарли Шийн няма пари за децата си

Актьорът Чарли Шийн не може да плаща издръжка на четири...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !