профили

Слави Бинев

Слави Бинев

Пол: Мъж

Славчо Пенчев Бинев (по-известен като Слави Бинев) е български политик и бизнесмен, вицепрезидент на Българската федерация по олимпийско таекуондо и европейски шампион от „Словения '92“. Той е втори в листата на партия „Атака“ на изборите през 2007 за български представители в Европейския парламент и е избран за такъв, след като „Атака“ получава 14.20% от гласовете.
Като евродепутат Славчо Бинев е член на парламентарната група „Идентичност, традиция и суверенитет“. Според Бинев, неговата функция като евродепутат е да свързва Българския олимпийски комитет (БОК) и Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) с Европейския парламент.
През 1984 г. завършва Френската гимназия, а през 1990 г. — Националната спортна академия (НСА) със специалност тенис и бокс и втора специалност журналистика. През периода 1988 — 1992 г. завършва курс за международни инструктори във Виена и специализация като треньор по таекуондо в Канада.
През 1992 г. става европейски шампион по таекуондо в Словения.
От 2005 г. е избран за член на Изпълнителното бюро на БОK, a към 2007 г. Бинев е шеф на комисия в БОК. От 2006 г. е председател на фонд „Признание“ за подпомагане на българските спортисти и треньори.
Слави Бинев е един от милионерите, натрупал състоянието си като собственик на верига от столични заведения Cool House. Приходите му се формират и от столичния клуб „Биад“ — едно от най-популярните заведения в града.
Бинев води дело срещу собственика на „ВАИ холдинг“ — Георги Илиев, който през 2000 г. влиза в „Биад“ и удря Бинев. Илиев бива осъден за причиняването на леки телесни повреди, но не и за хулиганство, тъй като според съда Бинев е предизвикал Илиев да го удари чрез реплика.
През 2007 Слави Бинев е номиниран за кмет на София от партия "Атака". Той обещава да направи улиците на столицата като „Шанз Елизе“, да започне строежа на завода за преработване на отпадъци, да изсели незаконно пребиваващите цигани от града и да построи нов, модерен град в северозападната част на София.

отпечатай новината

Новини

Златно момиче проби в Италия

Световната шампионка с ансамбъла по художествена...

Петко Димитров охранявал Слави Бинев

Плейбоят Петко димитров и до ден днешен с уважение...

Слави Бинев се озъби с импланти за 40 бона

Слави Бинев за пореден път доказа, че е едно от...

Мирослава Тодорова в афера с Жоро Илиев

Макар да придоби публична известност едва преди година,...

Евелина Борисова се среща със Слави Бинев

Актрисата Евелина Борисова, която нашумя с ролята си на...

Слави Бинев: Простил съм на Жоро Илиев и на други врагове

Господин Бинев, как изглежда България в момента от...

Евелина Борисова била любовница на Слави Бинев

Името на звездата от „Седем часа разлика"...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !