профили

Джон Хам

Джон Хам

Пол: Мъж

Джон Хам ни е познат като Дон Драпър от Момчетата от Медисън авеню. За ролята си в хитовия сериал, излъчван по fox life, той взе награда Златен глобус в категорията актьор в тв драма.
Сериалът е история за това как се продава истината. Или с други думи – за раждането на рекламата и пиара. Действието се разива през 60-те години на миналия век в Ню Йорк. Героите са група мъже и жени, които работят в рекламна агенция на Медисън авеню.
В момента Джон се радва на славата си, но подобно на доста други актьори, пътят му към нея е бил много, много труден. Роден е през 1971 година в Сейнт Луис, Мисури. Когато е едва на 2 години, родителите му се развеждат. Това му оставя голяма травма, но успява да стане близък и с двамата. Когато е на 10, следва нов удар. Майка му умира от рак. Баща му се грижи за него и за сестрите му, но Джон е мълчалив и потиснат. На 20 години остава кръгъл сирак, след като и татко му си отива от този свят. Налага му се съвсем сам да се бори в живота. Помага му амбициозността, наследена от майка му. Завършва училище и университет в Мисури. След това работи като учител. Преподава в родното си школо. “Именно този период ме направи това, което съм в момента. Учителството ми върна вярата в живота”, споделя Джон.
През 1990 година се мести да живее в Лос Анджелис. Вече е убеден, че иска да е актьор, но в началото липсват ролите. Цели три години не му предлагат нито една, но той продължава да се надява, че нещата ще тръгнат в друга насока. И те тръгват, макар и късно.
Първият по-сериозен ангажимент идва през 2000 година – във филма The Hughleys. Следват второстепенни, но успешни роли в Kissing Jessica Stein и We Were Soldiers. През 2002 година става част от сериала The Division. Играе в 40 епизода. Включва се епизодично в Животът на Браян и От местопрестъплението.
В Kissing Jessica Stein участва заедно с приятелката си Дженифър Уестфелд. Тя е с една година по-голяма от него, известна американска актриса и сценаристка.
Запознават се през 1997 година. Бързо разбират, че са един за друг, стават гаджета и оттогава са неизменно заедно.

отпечатай новината

Новини

Джон Хам иска да е Батман

Американската звезда Джон Хам, когото зрителите познават...

Джон Хам сам след 18-годишна връзка

Главният герой от култовия сериал Момчетата от Медисън...

Спират Момчетата от Медисън, на Джон Хам му писнало от него си

Джон Хам, харизматичният главен герой на безкрайния тв...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !