профили

Тони Димитрова

Тони Димитрова

Рождена дата: 10.01.1963
Пол: Жена

Тони Димитрова е родена на 10 януари 1963 г. в Бургас. Живяла e в Звездец, в Сливен и в Бургас.   Истинското й име е Антоанета Димитрова Петкова. През годините приятелите й я наричат ту Ани, ту Тони, но нещото, на което държи самата певица, е да я наричат не с фамилното, а с бащиното й име.
След като завършва гимназия, бъдещата певица има желание да следва в тогавашния ВИТИЗ, но е прекалено нерешителна и срамежлива. И понеже след завършването си няма специалност, решава, че трябва да се занимава с нещо, което няма да я натоварва, някаква неутрална професия. Така става машинописка.
Музикалният талант у Тони обаче е жив още от гимназията. Тя си посвирва на китара. Решава, че може да пее, но чак певица не смятала да става. Но какво се случва? Върви по коридора във Военната болница, където работи като машинописка, и си пее някаква песен на Тоника. От една врата изскача момиче - Роси. Волнонаемна, ама пеела с групи по ресторанти. Трябвало да се жени и търсела заместничка. Стават приятелки с нея и така Тони след време заема мястото й в един ресторантьорски оркестър.
Така дълги години Тони пее по заведения и вариетета в Бургас. Това продължава, докато не се явява на конкурс при “Фамилия Тоника”, където специфичният й глас е забелязан.  Още на следващия ден й правят пробни записи в студио “Горещ пясък” и е назначена за солистка на оркестъра. Така започва истинската музикална кариера на Тони Димитрова.
Успехите не закъсняват. Лятото на 1996г. Тони участва на конкурса “Бургас и морето”, където й е присъдена 3- та награда за песента “Ах, морето”. Този бърз успех на песента и нарастващата популярност на Тони, естествено, води до реализирането на първия й албум през 1997г.
В кариерата си певицата има 6 албума. Много от нейните хитове са познати в цялата страна. Тони е една от певиците с най–много участия на българската музикална сцена. Изявите на Димитрова обаче не се ограничават до България. Тя има участия на три континента.

отпечатай новината

Новини

Все още имам паник атаки:Тони Димитрова

„Той беше най-благородният човек на света,...

Тони Димитрова се с богува с брат си заради К19

"Не отричах съществуването на коронавируса, но не...

Тони Димитрова обвини бившия си в лъжа

"Колко жалко, че няма пандемия за лъжците! Мога да...

Тони Димитрова отказва да се оплаква от липсата на работа

"Никога няма да се оплача, че нямам работа през...

Тони Димитрова в люта война с бившия си

Певицата Тони Димитрова все още няма нов мъж в живота си,...

Тони Димитрова се радва на папагали от три континента

Музикалната емблема на Бургас Тони Димитрова се порадва...

Няма коментари към този профил !