профили

Тони Димитрова

Тони Димитрова

Рождена дата: 10.01.1963
Пол: Жена

Тони Димитрова е родена на 10 януари 1963 г. в Бургас. Живяла e в Звездец, в Сливен и в Бургас.   Истинското й име е Антоанета Димитрова Петкова. През годините приятелите й я наричат ту Ани, ту Тони, но нещото, на което държи самата певица, е да я наричат не с фамилното, а с бащиното й име.
След като завършва гимназия, бъдещата певица има желание да следва в тогавашния ВИТИЗ, но е прекалено нерешителна и срамежлива. И понеже след завършването си няма специалност, решава, че трябва да се занимава с нещо, което няма да я натоварва, някаква неутрална професия. Така става машинописка.
Музикалният талант у Тони обаче е жив още от гимназията. Тя си посвирва на китара. Решава, че може да пее, но чак певица не смятала да става. Но какво се случва? Върви по коридора във Военната болница, където работи като машинописка, и си пее някаква песен на Тоника. От една врата изскача момиче - Роси. Волнонаемна, ама пеела с групи по ресторанти. Трябвало да се жени и търсела заместничка. Стават приятелки с нея и така Тони след време заема мястото й в един ресторантьорски оркестър.
Така дълги години Тони пее по заведения и вариетета в Бургас. Това продължава, докато не се явява на конкурс при “Фамилия Тоника”, където специфичният й глас е забелязан.  Още на следващия ден й правят пробни записи в студио “Горещ пясък” и е назначена за солистка на оркестъра. Така започва истинската музикална кариера на Тони Димитрова.
Успехите не закъсняват. Лятото на 1996г. Тони участва на конкурса “Бургас и морето”, където й е присъдена 3- та награда за песента “Ах, морето”. Този бърз успех на песента и нарастващата популярност на Тони, естествено, води до реализирането на първия й албум през 1997г.
В кариерата си певицата има 6 албума. Много от нейните хитове са познати в цялата страна. Тони е една от певиците с най–много участия на българската музикална сцена. Изявите на Димитрова обаче не се ограничават до България. Тя има участия на три континента.

отпечатай новината

Новини

Тони Димитрова тръгва на турне из страната с Време за обичане

Тони Димитрова ще направи своето лятно турне от София до...

Афтъра на Тони(ФОТОГАЛЕРИЯ)

Афтър партито за концерта и рождения ден на Тони...

Тони Димитрова свири на машина с оркестър

Стартирала като машинописка в бургаската община, на...

Ани, а не Тони е Димитрова

Ани е галеното име, с което са наричали певицата, която...

Тони Димитрова празнува ЧРД с 3800 души

Тони Димитрова събира над 3800 души за рождения си ден на...

Тони Димитрова записа дует с Крум

Певицата Тони Димитрова влезе в дует с известния попфолк...

Крум обяви дует с Тони Димитрова

Дори и най-верните фенове на Крум или на Тони Димитрова...

Няма коментари към този профил !