профили

Любо Нейков

Любо Нейков

Рождена дата: 07.02.1972
Пол: Мъж

Любомир Нейков е роден на 7 февруари 1972 г. в Червен бряг. Завършва Техникум по електротехника, а след това НАТФИЗ през 1998 г. в клас по куклено актьорско майсторство. От 1998 г. до 2006 г. работи в Шоуто на Слави и в театрална формация Мелпомена. Любо се въплъщава във вдъхновени от действителността, доведени до гротеска персонажи (като Ем Си Фараона ), но играе и реално съществуващи личности (като Бойко Борисов, Иван Костов). В обхвата на сценичното му развихряне влизат  като герои и мъже, и жени. От септември 2006 г. вече не работи в Шоуто на Слави, а от 2007 заедно с Христо Гърбов, Руслан Мъйнов и Кръстю Лафазанов правят предаването Комиците, пак по бТВ.
Любо Нейков твърди, че в живота далеч не е толкова весел като на сцената и че усмивката не е негова гербова марка в ежеденевието.
Родил се е с главата напред и с изпъната над главата дясна ръка, свита в юмрук. Шегува се, че това е приликата му със Супермен и казва, че начинът, по който е излязъл на бял свят, вероятно е бил знак за бъдещата му упоритост и постоянство – качества, които непрестанно проявява, особено в работата си.
Нейков не коментира личния си живот и не води съпругата си на публични места, където интимността на техния съюз може да бъде нарушена. Все пак, още през лятото на 2004 година бе забелязан за първи път на медийния фестивал в Албена с тв репортерката от телевизията на Мърдок Генка Шикерова. Оттогава между двамата не е спирал да протича ток.
Сред любимите занимания на актьора е готвенето – ритуал, на който се отдава с много внимание и любов и в което влага процент от творческия си ресурс.
Сред ексцентричните за един балкански мъж начини да се разтоварва, Любо изброява миенето на прозорци веднъж месечно и чистенето на тротоара пред дома му.

отпечатай новината

Новини

Любо Нейков с тежка изповед за дъщеря си

Актьорът със завидни комедийни заложби Любо Нейков...

Жената на Любо Нейков си върна моминското име

Любо Нейков държи встрани от светлините на прожекторите...

Любо Нейков под чехъл

Ангажираният актьор и продуцент Любо Нейков очевидно няма...

Любо Нейков влиза в Мастър шеф

„Диви патици. С боровинков сос, с плодове и...

Любо Нейков хвърля по 10 бона за образование на дъщеря си

Любо Нейков не се скъпи, когато става въпрос за дъщеря...

Любо Нейков е настойник на племенничката си

Звездата и продуцент на „Комиците“ Любо...

Любо Нейков не може да шофира

Любо Нейков се движи по улиците само с личен шофьор,...

галерия

  1. Любо Нейков  

Няма коментари към този профил !