профили

Мира Добрева

Мира Добрева

Рождена дата: 12.08.1972
Пол: Жена

Мира Добрева е родена на 12 август 1972 г. дълбоко в сърцето на Родопите – в Златоград. Едва ли някой може да си представи сега как Мира на 7-8 години помага на родителите си, като ниже тютюн. Някъде в онези времена, почти като по учебник на Фройд, се корени и проблемът със самочувствието на Добрева.
Тя има комплекс, че е от провинцията и че се налага да положи много повече усилия от столичните красавици например, за да бъде забелязана. Мира Лазарова обаче е убедена, че е смешно да се твърди, че нейната адашка изпитва подобни проблеми. Според нея Добрева в никакъв случай  не може да бъде определена като комплексарка.
Вероятно е така, защото освен красива тя се оказва и дръзка. Пристига в София, за да я покори. Завършва Датския колеж, специалност туризъм. След това записва човешки ресурси в УНСС. Някъде между тези две важни събития се случва друго много по-значимо. Тя среща вече бившия си съпруг Веско.
Той е инженер, специалист по поддръжката на асансьори. Малко по-късно на бял свят се появява дъщеря й Лора. Бракът с инженера просъществува само 7 години. Мира мечтае и гради планове за кариера. Решават да се разделят.
Сега, според разказите на близки до тв звездата, са много добри приятели. За да осъществи плановете си, Добрева решава да опита своя шанс в Нова телевизия. Отива пред входа на медията и чака повече от час някой да я забележи.
Е, случва се. По онова време телевизията се управлява от сърби. Един от шефовете я вижда  и й казва, че не приляга на толкова красива жена да стои и да чака и добавя, че изглежда като 1 милион долара.
Естествено, Добрева тутакси започва работа в Нова. Явява се на кастинг за водеща на женското предаване Тя, което така и не тръгва. Предлагат й да води каквото си избере, но тя е категорична и решава да бъде репортер. След това става водещ на малките новини, а след година и половина е лице на централните емисии. Но мечтае за БНТ.
Мира Добрева сподели в Горещо пред Венета Райкова, че на 25-годишна възраст, докато била в майчинство, решила, че с кариерата й е свършено и точно тогава получила предложение да започне работа в националната телевизия. От 1999 г. е лице на кратките новини По света и у нас.  Една година е била репортер и в Чай, когато това беше една от най-гледаните рубрики в ефира.  Зад гърба й са и няколко интересни репортажи за деца сираци и документален филм за трансплантациите.
На блондинката обаче й е тежко, защото колежките не могат да приемат, че тя се справя. Започват интриги, злословия. Стига дотам да се колебае да прочете новината за убийството на Илия Павлов, защото не била сигурна дали това не е опит за саботаж с невярна информация от страна на нейни колеги.
Преди известно време тя споделя пред репортер, че някои телевизионери дори открито са я наричали “гъска”. Заради това преди две години взима прибързаното и емоционално решение да подаде оставка. Слава Богу, била спряна от Вяра Анкова.
Между другото, според началничката на новините Мира Добрева трябва значително да разреди медийните си изяви и да се съсредоточи върху работата. Вероятно  Вяра Анкова се опитва да я предпази от прекаленото любопитство. То обаче няма как да не преследва блондинката, особено след публично известните й любовни романи. 
След връзките си със спортния редактор от БНТ Сашо Йовков и първия новинар на бТВ Александър Пелев, който се върна към адвокатството, тя най-накрая е истински влюбена в режисьора на клипове и тв предавания Жоро Торнев.
Двамата  са заедно от 5 години. В цялата романтика обаче има и един друг Жоро.
За него стана известно, след като Венета Райкова попита Добрева дали пък в началото връзката на Мира с Торнев не е била триъгълник. Новинарката отрече, но пък СЛАВА разбра, че такъв герой съществува. Живее в центъра на столицата и кара БМВ. Но това е минало, а Добрева иска да го загърби, за да запази статуквото, което има – на скъпа жена.
Предполага се, че  едва ли със заплатата си от държаваната медия може да поддържа стандарта, който има. Дори за участието си в Горещо бе избрала да се появи с нови обувки Версаче. Разбира се, за всички екстри на хубавата Мира се грижи любимият й мъж Торнев, с когото се ожениха на 18 август 2007 г. в комплекса Марина Кейп край Ахелой. Двамата живеят в неговия апартамент, купил е кола на красавицата, осигурява й необходимото, за да поддържа имиджа си.
Тя много го обича, но и много го ревнува.  Торнев снима като режисьор на рекламни клипове най-красивите български жени. За Мира това е доста притеснително, защото е убедена, че й се е случила онази любов, която заслужава. Той пък харесал нейната искреност, първичност и силния родопски характер.

отпечатай новината

Новини

Мира Добрева с книга за Столетнците

 Популярната тв водеща Мира Добрева издава книга с...

Като дервиш се врътна Мира Добрева

"Не свят ми се завива, а аз завивам света около мен....

Мира Добрева се оправя сама!

Въоръжена с ножица и гребен, Мира Добрева се подстрига...

Мира Добрева качи килограми

Мира Добрева е изправена пред един от най-страшните си...

Мира Добрева се примири с изневерите на мъжа си

Мира Добрева и Жоро Торнев са стигнали до нов етап на...

Връщат ме в БНТ, а пиша книга: М.Добрева

"Реално си бях взела сбогом с телевизията....

Мира Добрева аут от БНТ

Дългогодишната водеща от БНТ Мира Добрева е аут от...

Няма коментари към този профил !