профили

Тайра Банкс

Тайра Банкс

Рождена дата: 04.12.1973
Пол: Мъж

Тайра Банкс е родена на 4 декември 1973 година и е афроамериканският супер топмодел и телевизионна личност. Тя е родена в Ингълууд, Калифорния. Учи в Лос Анджелис в частно католическо училище.
През 1991 година Банкс започва първа година в Loyola Marymouth University, когато елитна модна агенция възлага на 17-годишната Тайра първия й ангажимен като модел.Първата работа дава успешен старт на дългата кариера на Тайра в модата: ,, Един агент видя моите снимки и каза, че съм момичето, което търси в Париж ... Без да се замислям, тръгнах сама към големия свят на моделите. И така изкарах пари за колежа! "
Но впоследствие вместо да учи в университета, Тайра все по-често ходи в Париж  за модни дифилета и скоро получава световна слава. Става лице на разнообразни модни списания, реклами и билбордове. Има изяви в CoverGirl, Swatch, PePsi, Nike, Tommy Hilfiger, Ralph и Lauren Dolce Gabbana. Няколко години след появата й Наоми Кембъл казва, че Банкс не е специална и прекалено сладка. Все по-големият успех на Тайра измества британката Наоми Кембъл от Chanell 1. Днес двете се опитват да стопят ледовете помежду си. Тайра се снима и в каталог на Виктория Сикрет и именно с тази работа стана още по-популярна.
Банкс споделя пред The Sun: ,, Аз съм напълно против пластичната хирургия. Много хора си мислят, че в моите гърди има импланти, защото смятат че само така се успява с този бизнес. "
Въпреки огромния успех като супермодел, Банкс започва рисковано начинание за всеки модел, а именно - превръща се в медийна личност. Тя е домакиня, член на жури и изпълнителен продуцент на телевизионното предаване ,, Топ Модели ".Шоуто е на първо място по рейтинг и често е описвано като ,,BigBrother" за стил и мода.
В това риалити шоу се съзтезават 10 обикновени момичета. Всяко едно от тях се бори за голямата награда, а именно да е бъдещият Топ Модел на Америка. Минавайки през много трансформации, десетте момичета трябва да овладеят сложното изкуство, наречено мода. Всяка серия, едно от момичетата, което не се е справило със задачите, дадени преди това, си отива. Жури, съставено от модни критици, начело на което стои Тайра Банкс, определя кой да си тръгне и кой да остане. Тук не е важно да си с перфектна фигура или да си фотогеничен, трябва да можеш да съчетаваш много и най-разнообразни качества. Освен това момичетата всекидневно са наблюдавани от камери, показващи всяка тяхна стъпка. Накрая остава само една. Тя получава договор с Revlon, договор с агенцията за модели Wilhemina Models и поява в списанието Marie Claire.

отпечатай новината

Новини

Тайра Банкс: Качих с 16 кг за една година

Тайра Банкс изглежда съвсем различно от миналата година....

Вечната вражда между Тайра Банкс и Наоми Кембъл

Като първата чернокожа звезда в модната индустрия, Наоми...

Тайра Банкс се завърна!

Тайра Банкс отново е на корицата на списания. Моделът...

Тайра Банкс отваря тематичен парк за модели

Супермоделът Тайра Банкс ще отвори свой собствен...

Тайра Банкс налива пет години сценария за В човешки облик 2

Супермоделът Тайра Банкс разкри, че е работила за...

Aнастейша и Тайра Банкс са музи на Ботичели

Модна къща Roberto Botticelli притежава дълга история на...

Тайра Банкс шокира със снимка без грим

Тайра Банкс е един от най-известните топ модели на...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !