профили

Димитър Рачков

Димитър Рачков

Рождена дата: 18.09.1972
Пол: Мъж

Димитър Рачков е най-популярен на широката аудитория като един от водещите на Господари на ефира и на новия проект на НТВ Сенаторите.

Роден е на 18 септември 1972 година в Бургас. Учи в Строителния техникум в родния си град – специалност Геодезия и картография. По-късно завършва НАТФИЗ и започва с актьорската си работа в сливенския театър. Прощъпулникът му на софийска сцена е в Малък градски театър зад канала, скоро след което идват участията му в Народния театър, където играе първо в Двубой по Вазов.

Рачков може да се похвали с 30 театрални роли и по-малко в киното. Години наред участва в тв предаването Клуб НЛО, по-скоро като периферен персонаж, след което е харесан за главно действащо лице в Господари на ефира.

Актьорът трайно ще остане в паметта на ценителите с неподражаемото си въплъщение като глас на героя зад кадър Бай Брадър от едноименната рубрика на Господари на ефира. Тайното оръжие на Рачков е автентичен бургаски акцент, който прави сценичния му образ уникален, особено в превъплъщението му като колоритния Калеко Алеко. Актьорът има сантиментални предпочитания към образите на брадърите Коцето и Панайот, които смята за едни от най-успешните си ролеви избори. Споделя, че за него не е важна имитацията, а пародирането и успява да наложи собствен жанр, който можем да приемем за разклонение на комедийните пародии в киното.

На 1 ноември 2006 година стана баща на момченце – Димитър Рачков-младши. Приятелката му Христина също е актриса, но напоследък се изявява предимно като сценарист.

отпечатай новината

Новини

Рачков шашна с тъща

Макар и по своеобразен начин, през октомври...

Рачков: Живея с плеймейтка

Димитър Рачков най-после повдигна завесата около личния...

Новата на Рачков го ревнува болезнено

Бъдещата булка на Димитър Рачков се оказа яростно...

Халваджиян към Рачков: Ами, в падение си, какво да правим!

„Ами в падение си сега, какво да правим, възходът...

Новата на Рачков заживея в палат за половин милион

Комедийната звезда Димитър Рачков се слави със своята...

Рачков готви сватба, запозна новата със сина си

Отношенията между Димитър Рачков и плеймейтката Анита...

Рачков и Слави във война заради жена

Според последната клюка Димитър Рачков и Слави Трифонов...

Няма коментари към този профил !