профили

Димитър Рачков

Димитър Рачков

Рождена дата: 18.09.1972
Пол: Мъж

Димитър Рачков е най-популярен на широката аудитория като един от водещите на Господари на ефира и на новия проект на НТВ Сенаторите.

Роден е на 18 септември 1972 година в Бургас. Учи в Строителния техникум в родния си град – специалност Геодезия и картография. По-късно завършва НАТФИЗ и започва с актьорската си работа в сливенския театър. Прощъпулникът му на софийска сцена е в Малък градски театър зад канала, скоро след което идват участията му в Народния театър, където играе първо в Двубой по Вазов.

Рачков може да се похвали с 30 театрални роли и по-малко в киното. Години наред участва в тв предаването Клуб НЛО, по-скоро като периферен персонаж, след което е харесан за главно действащо лице в Господари на ефира.

Актьорът трайно ще остане в паметта на ценителите с неподражаемото си въплъщение като глас на героя зад кадър Бай Брадър от едноименната рубрика на Господари на ефира. Тайното оръжие на Рачков е автентичен бургаски акцент, който прави сценичния му образ уникален, особено в превъплъщението му като колоритния Калеко Алеко. Актьорът има сантиментални предпочитания към образите на брадърите Коцето и Панайот, които смята за едни от най-успешните си ролеви избори. Споделя, че за него не е важна имитацията, а пародирането и успява да наложи собствен жанр, който можем да приемем за разклонение на комедийните пародии в киното.

На 1 ноември 2006 година стана баща на момченце – Димитър Рачков-младши. Приятелката му Христина също е актриса, но напоследък се изявява предимно като сценарист.

отпечатай новината

Новини

Димитър Рачков в любовна афера с популярна водеща

Личният живот на Димитър Рачков винаги в вълнувал хората...

Димитър Рачков пак ще става баща

Димитър Рачков е на път да си направи най-големия...

Рачков и Мария се събраха

Димитър Рачков и Мария Игнатова отново излязоха на една...

Забраненото шоу на Рачков превзе ефира на NOVA в неделя вечер

Дългоочакваното шоу на Димитър Рачков буквално превзе...

Голата истина за група Жигули тръгва напролет

Много забавление и едни от най-популярните актьори в...

Рачков със свое шоу от 7 март по Нова тв

Димитър Рачков се връща на малкия екран на 7 март. Тогава...

Няма коментари към този профил !