профили

Димитър Рачков

Димитър Рачков

Рождена дата: 18.09.1972
Пол: Мъж

Димитър Рачков е най-популярен на широката аудитория като един от водещите на Господари на ефира и на новия проект на НТВ Сенаторите.

Роден е на 18 септември 1972 година в Бургас. Учи в Строителния техникум в родния си град – специалност Геодезия и картография. По-късно завършва НАТФИЗ и започва с актьорската си работа в сливенския театър. Прощъпулникът му на софийска сцена е в Малък градски театър зад канала, скоро след което идват участията му в Народния театър, където играе първо в Двубой по Вазов.

Рачков може да се похвали с 30 театрални роли и по-малко в киното. Години наред участва в тв предаването Клуб НЛО, по-скоро като периферен персонаж, след което е харесан за главно действащо лице в Господари на ефира.

Актьорът трайно ще остане в паметта на ценителите с неподражаемото си въплъщение като глас на героя зад кадър Бай Брадър от едноименната рубрика на Господари на ефира. Тайното оръжие на Рачков е автентичен бургаски акцент, който прави сценичния му образ уникален, особено в превъплъщението му като колоритния Калеко Алеко. Актьорът има сантиментални предпочитания към образите на брадърите Коцето и Панайот, които смята за едни от най-успешните си ролеви избори. Споделя, че за него не е важна имитацията, а пародирането и успява да наложи собствен жанр, който можем да приемем за разклонение на комедийните пародии в киното.

На 1 ноември 2006 година стана баща на момченце – Димитър Рачков-младши. Приятелката му Христина също е актриса, но напоследък се изявява предимно като сценарист.

отпечатай новината

Новини

Рачков и Мария се събраха

Димитър Рачков и Мария Игнатова отново излязоха на една...

Забраненото шоу на Рачков превзе ефира на NOVA в неделя вечер

Дългоочакваното шоу на Димитър Рачков буквално превзе...

Голата истина за група Жигули тръгва напролет

Много забавление и едни от най-популярните актьори в...

Рачков със свое шоу от 7 март по Нова тв

Димитър Рачков се връща на малкия екран на 7 март. Тогава...

Слави Трифонов съжалява, че не е първият гост на Рачков

Слави Трифонов дълбоко съжалява, че не е първият поканен...

Чака ли Рачков бебе от Анита?

Димитър Рачков ще стане баща през есента, твърди...

Нова пуска Рачков срещу Цитиридис

Маги Халваджиян наистина готви ново шоу още тази пролет....

Няма коментари към този профил !