Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Валериан за дебили

отпечатай новината

22.07.2017 09:00 | Видян 1277 пъти

Валериан за дебили

Двадесет години, след като спечели сърцата на чистокръвните киномани с „Петият елемент“, Люк Бесон отново прави смела заявка за върха на световния боксофис с премиерното заглавие за седмицата „Валериан и градът на хилядите планети“. Да реализира филмова поредица на базата на култовия френски комикс за междугалактически ченгета, е мечта на популярния режисьор от 12-годишна възраст.

Разработката на сценария и заснемането на лентата коства на Бесон 200 милиона евро и близо едно десетилетие, което за съжаление на запалените любители на седмото изкуство, проличава единствено в спецефектите и дизайна. Наистина ще притаите дъх, когато на големия екран се разгърнат образите на извънземните във „Валериан“.

Палитрата от форми и цветове е вдъхновяваща и варира от пленителните грациозни хора-перли, през титанична свиня с физиономията на куче мопс и стига до досадните информационни брокери, които очароват под клюновете на птицечовки. Именно те са може би единствената „свежа кръв“ в спрягания като най-скъпа френска продукция филм.

Екипът от три птицечовки, които свободно търгуват с информация в името на общото благо и злато, заслужават собствена лента, в която решението им да разделят знанието си по равно, за да не са взаимно заменяеми, няма да бъде посрещнато от неадекватния поглед на Кара Делевин. След като моделката, преквалифицирала се в актриса, получи куп негативни коментари за участието си в „Отряд самоубийци“, във „Валериан“ тя все пак отбелязва известен напредък.

Дали това се дължи на факта, че непукизмът на героинята й Лорелин наподобява нейната собствена персона, можем само да гадаем. С една идея по-жизнен на големия екран стои Дейн Дехаан („Невероятният Спайдърмен 2“, „Психотерапия“), на когото Бесон поверява главната роля.

Несправедливо би било обаче да съдим за актьорските несполуки на екранните Валериан и Лорелин, когато сценарият им залага безброй подводни камъни. Така Дехаан не успява да блесне в униформата на самоуверен майор с безпогрешен нюх. Вместо това образът му се изкривява от безкрайните предложения за брак, които прави със съзнанието на тийнейджър, поръчващ си баничка в местната закусвалня.

Именно предвидимият сюжет, в който единственото изненадващо нещо е прекалената му продължителност, е най-големият минус на премиерната лента. Бесон се ангажира да разкаже повече от необходимия брой истории, без да ги разгледа в дълбочина, заради което след финалните надписи определено ще имате чувството, че се носите под влиянието на магическите успокоителни хапченца Валериан.

Като изненада идва и фактът, че режисьорът дава едва 3-минутно екранно време на перлата в каста си – Итън Хоук. Като управител на бардак именно той въвежда образа на хамелеона, поробен да се превърне в кабаре изпълнителка. С ролята се справя Риана, чийто разкрач около пилона със сигурност ще привлече вниманието на силния пол в киносалона.

Източник: Monitor.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !