Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Създателят на Игра на тронове се захваща с нов фентъзи проект

отпечатай новината

14.07.2017 13:27 | Видян 855 пъти

Създателят на Игра на тронове се захваща с нов фентъзи проект

Писателят и сценарист Джордж Р. Р. Мартин, създал култовата поредица Песен за огън и лед, която се превърна в сериала Игра на тронове (по името на първата книга от поредицата), ще бъде продуцент на новия фентъзи сериал, базиран на романа Който се страхува от смъртта на американо-нигерийската писателка Ненди Окорафор.

Новината беше съобщена от самата Окорафор, където тя обяви, че книгата ѝ "ще бъде екранизирана от HBO и в момента е в ранен стадий на разработка на сценарий", пише актуално. По-късно и Мартин потвърди изявлението ѝ.

"Срещнах се с Ненди преди няколко години и съм страхотен почитател на работата ѝ. Тя е вълнуващ, нов талант в нашата област и с уникалния си глас", заяви Мартин и допълни, че дори и в златната ера на телевизионната драма никога не е имало нещо дори подобно на Който се страхува от смъртта.

Сюжетът на фентъзи романа разказва за историята на Онйеслуну - дете, заченато след изнасилване в пост-апокалиптичния Судан, което открива, че притежава магически способности. Още с излизането на книгата през 2011 година, тя спечели наградата за международна фантастика в категорията Най-добър фентъзи роман.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !