Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Румънеца и Енчев: Простотията ходи по хората!

отпечатай новината

07.01.2008 14:46 | Видян 7000 пъти | Гласували 7

Румънеца и Енчев: Простотията ходи по хората!

10 години след началото на музикалната им кариера, Румънеца и Енчев празнуваха в най-голямата концертна зала в България – първа на НДК. Въпреки, че салонът не се пукаше по шевовете, както беше при изявите на естрадните динозаври, рапърите направиха грандиозно шоу – спектакъл с мултимедия, танцови изпълнения на няколко балета, смяна на различни костюми и впечатляващи постановки между хитовете, които изпълниха на живо.
На сцената заедно с тях се изявиха някои техни колеги, сред които рапърът Устата, както тв водещите Иван и Андрей. Публиката бурно аплодира изпълненията на актьорите Любо Нейков, който изигра софийския кмет Бойко Борисов, и Димитър Рачков в ролята на Пацата - “софиянецът”, участващ в клипа към култовата песен Столична, по-известна с речитатива “Голям град, големи хора”.
Сред ВИП гостите, дошли да уважат празника на рапдуото, бе забелязана смятаната за гадже на Румънеца Мис България 2003 Райна Налджиева. Цялата зала стана на крака, когато рапърите представиха своите приятели – хлапетата от дома за деца П. Р. Славейков. В тази връзка призив към обществото да помогне на децата сами да сбъднат мечтите си отправиха и Ани Салич, и Димитър Бербатов, но от екрана!

Как решихте да направите парчето Столична?
Енчев: Много мислихме!
Румънеца: То е достатъчно да се разходиш за 15 минути по софийските улици и да решиш да напарвиш подобно парче. Има толкова много индивиди, които плачат да ги опишеш.
Енчев: Решихме го заради безпочвената еуфория на много хора след влизането ни в ЕС, че изведнъж ставаме европейци. По същия начин не можеш да станеш столичанин за 24 часа. Ако мечтите ни са малки и се държим елементарно, когато си представяме жените да са с най-големите силиконови гърди, когато си представяме всички неща по някакъв леко извратен начин, смятам, че няма да сме щастливи. В момента, в който почнем да четем между редовете, в момента, в който хората отидат в София и разберат кое е хубавото на този град, спрат да пресичат Цариградско шосе, да си преслушват мелодиите в кинозалата, да спират по магистралите и да се обекчават, да си изхвърлят фасовете през колите... Простотията е навсякъде около нас и в нас.
Румънеца: Тя ходи по хората, не по гората.
Енчев: Всеки от нас го носи това нещо, но ако намериш сили да си го признаеш и да го промениш, това е расковничето за нас!

Как се чувствате като продуценти?
Румънеца: Е, как?! Като шефове, как! Много е тежка царската корона, особено като не я носиш! Всички ние в Селект мюзик медия сме като едно голямо семейство и там няма шефове и нешефове.
Енчев: Разбира се, има някаква йерархия, но работим наравно с всички, даваме пример във всяко отношение. Даже работим повече за членовете на нашето музикално семейство, отколкото за нас самите.

Как поехте този риск?
Енчев: За съжаление в България не можеш да намериш свестни хора. В крайна сметка Румънеца е завършил право, а аз - икономика. Рано или късно трябваше да тръгнем по този път. Радвам се, че вече 3 години го правим. Повярвай ми, многократно по-трудно е, защото се събуждаш и си лягаш с проблемите и задачите - не само твоите, но и на хората, за които си отговорен морално и всячески.
Румънеца: Пък и много добре знаем какво е да започнеш и никой да не ти помага, да не знаеш какво да направиш, както беше при нас.

Може ли Румънеца без Енчев и обратното?
Енчев: Практиката показва, че не! Силно се надявам да сме едни от малкото български групи, които не намират причина да се скарат и да се разделят. Ние винаги търсим повод да бъдем заедно.

За какво се карате по принцип?
Енечев: Това е за друго интервю, защото е голяма тема.
Румънеца: За абсолютни глупости и дреболии.
Енчев: Някои хора продължават да нямат никакво чувство за хумор (визирам Румънеца), но какво да направя!
Румънеца: Кажи ми как да не се скараме, гледай как говори!

Явно има непреодолими разлики между българския и румънския хумор!
Румънеца: Абсолютно! Който не ми харесва чувството за хумор, нали знаеш...!

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !