Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

„Разкажи ми за Ботев“ – поетът революционер оживява в детските очи

отпечатай новината

22.05.2017 14:01 | Видян 1039 пъти

„Разкажи ми за Ботев“ – поетът революционер оживява в детските очи


На 22 май на българския книжен пазар излиза втората книга от поредицата „Разкажи ми за...“, посветена на поета революционер Христо Ботев. Специално адаптираната за деца книжка е вторият по рода си двуезичен сборник с кратки разкази след изключително успешния проект „Разкажи ми за Левски“, който излезе преди близо година.

Книжката се издава и разпространява от сдружение „Българска история“, което подаде ръка на проекта. Авторите Ивайло Кючуков и Райчин Генов отново залагат на увлекателни истории за живота и делото на един от големите български революционери. Творбата е специално адаптирана и илюстрирана за най-малките от художника Николета Карайончева.

Мисията на книжката е да скъси дистанцията между Ботев и детето, което за първи път се запознава с неговата биография и да помогне на подрастващите да обикнат един от най-големите герои на България. Разказите описват живота и борбата на поета, разказват за характера и силата му, за вярата и убежденията му, за силата на духа и мечтата за свобода.

„Искаме тази книга да допринесе за формирането на ценности като родолюбие, национална гордост и високо българско самосъзнание, които са от изключително значение за пълноценното развитие на подрастващите“, споделят авторите Ивайло Кючуков и Райчин Генов.

Премиерата на „Разкажи ми за Ботев“ ще се състои на 22 май, понеделник, от 18:48 часа в зала 1 на „Съюз на архитектите в България“ на улица Кракра 11.

Само седмица след представянето в София, на 29 май от 12:00 часа, „Разкажи ми за Ботев“ ще гостува в град Враца по покана на Община Враца. Домакин на събитието ще бъде училище „Христо Ботев“, а събитието ще бъде част от традиционните за града „Ботеви дни“.


автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !