В новата реалност в Темата на NOVA

Как изкуственият интелект ни променя? Как влияе върху...

Сините в Hell's Kitchen загубиха...

Славейко, един от най-опитните готвачи в отбора на...

Огромен интерес към първия BG MUSIC FESTIVAL

отпечатай новината

09.03.2017 14:27 | Видян 660 пъти

Огромен интерес към първия BG MUSIC FESTIVAL

Приключи срока за подаването на музикални произведения за BG Music Festival - национален музикален форум с конкурсен характер за съвременна популярна музика, който ще се проведе за първи път тази година на 9 и 10 юни в град Сандански. Въпреки че това е първото издание на фестивала, интересът към него е  много голям. Композициите, подадени за участие, са общо 107 на брой в стиловете поп, рок, хип-хоп, r&b, dance, клубен, електронен и всички останали стилове и подстилове в комерсиалното музикално изкуство. Произведенията от БГ композитори са 55, а от балкански автори - 52. Правилникът на BG Music Festival допуска участието на чужди автори, стига поне един от творческия колектив, създал музикалното произведение, да е български гражданин. 

Автори от България: ·  Jay Cee - отличен с престижната награда за Най-добър бийтмейкър и създал песни за най-популярните мейнстрийм артисти в историята на съвременната комерсиална БГ музика,  Стамен Янев – композитор и музикант, свирил в групите Конкурент, Хазарт, Акустика и създал песни за много популярни имена от БГ сцената, Алекс Кипров – бивш член на Deep Zone Project, който се изявява успешно като композитор,   Nana & The Gang, Koko Beatz, Мирян Костадинов и много други.

Автори от Балканите:     Mihai Gruia (Румъния) – един от членовете на световноизвестната група Akcent, който е доказан певец и композитор, Metropolitan Records (Румъния) - създали хитове за някои от най-големите звезди на румънската сцена,  Florent Boshnjaku (Косово)  - автор на редицата популярни песни за звезди от Албания, Косово, Македония, Гърция, Турция и други балкански страни и участвал със своя песен в конкурса Евровизия, Григор Копров (Македония) – автор на  редица песни, печелили престижни конкурси и  фестивали и са любими на публиката. Сред другите популярни автори от Балканите са Dusan Bacic (Сърбия), Irkenc Hyka (Албания), Aris Thomas (Гърция), Damir Cekic (Босна и Херцеговина) и много други.  Следващият етап е селекция на музикалните произведения, която ще определи 20-те песни и изпълнители за участие в BG Music Festival. Обявяването на избраните певци и музикални произведения предстои през април на сайта www.bgmusic.tv

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !