От Кен до Барби: Родриго, който стана...

Родриго, сега известна като Джесика Алвес, е претърпяла...

Ето кои грабнаха статуетките на...

За поредна година на Световния ден на театъра – 27 март,...

Полиция във Виена рекетира Здравко от Ритон

отпечатай новината

03.10.2016 10:31 | Видян 1908 пъти

Полиция във Виена рекетира Здравко от Ритон

Петдесет евро глоба заплати Здравко от дует „Ритон” по време на пътешествието на семейството до Виена. Като причина за фиша от австрийската полиция посочили нелепото „комично шофиране”, съобщава "Монитор". „Това им беше мотивът! Това не е майтап, това е идиотщина! За пръв път чух за глоба за „комично шофиране”. И даже глобата щяла да бъде 300 евро, но от тях да мине - свалиха на 50. Това си е чист рекет!”, обяснява певецът. Заедно с Катя резервирали 5 нощувки по интернет в бутиковия артхотел във Виена „25 часа”, който се намира в непосредствена близост до кметството на града.

Когато пристигнали на място обаче се оказва, че достъпът до подземния паркинг е ограничен, заради ремонтни дейности по улиците в околността. Тогава Здравко започнал да обикаля сградата, опитвайки се да намери начин да стигне до нея. Оказва се, че единственият път до хотела преминава през 10-метров забранен участък.

„Влязохме в него, нямахме избор. Тогава дойдоха полицаите. Понеже съм се въртял на едно място, ме заподозрели, че съм пиян, и ме повериха с дрегер за алкохол”, разказа Здравко. В крайна сметка уредът не отчел наличие на спирт в кръвта, вследствие на което местните униформени решили да глобят певеца за „комично шофиране”.

От хотела са категорични, че това не е първият път, в който полицаите създават проблеми на техни чуждестранни гости, откакто е стартирал ремонтът, и посъветваха българското дуо да подаде жалба.
Виена бе последната спирка от европейското лято на музикалното семейство.

По първоначални планове Катя и Здравко трябваше да посетят съседна Турция, но се отказаха, заради напрегнатата обстановка в страната. Към момента те са заети със записването на песни за новия си албум, който ще излезе навреме за 40-годишния им юбилей на сцената в края на другата година.
 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !