Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Голямата любов на Слави се провалила...

Голямата любов на Слави Трифонов – красивата Магдалена...

Андрей Слабаков живее опасно?

отпечатай новината

01.12.2008 15:10 | Видян 5217 пъти | Гласували 1

Андрей Слабаков живее опасно?

В „Животът на другите” тази седмица един режисьор ще бъде поставен в ситуация, в която винаги е изпитвал панически ужас. Той е Андрей Слабаков – режисьор, актьор, сценарист, продуцент или просто „лошото момче” на българското кино. Известен е със своята ексцентричност, послочивен с болезнената си откровеност и циничното си чувство за хумор. Зад гърба си Андрей има сериозни постижения – работил е в италианската телвизионна компания „РАЙ”, автор е няколко документални и два игрални филма. Подобно на  всяка артистина натура, Слабаков също носи своите странности. Той е заклет пушач и враг на всички забрани, свързани с тютюнопушенето. Смята, че водата се използва само за миене, а бутилката бира в ръката му е неизменна част от неговия имидж. Спортът определено не е стигхията на Андрей, от 30 години избягва физическото натоварване и предпочита да прекарва свободното си време на маса с приятели. Любимият му спорт е с прасенце с ракийка и салатка.

Екстремните спортове са истинско предизвикателство за Андрей не само, защото мрази да се движи, но и защото изпитва панически страх от височини. В „Животът на другите” Андрей ще заживее с човек, който е олицитворение на всички негови кошмари – пълен въздържател, чийто живот са екстремните спортове.

Крис е типичен пример за истински екстремист, вече 17 години е състезател по сноуборд, превърнал е хобито си в своя професия – лицензиран сноуборд и скейтбор треньор. Един от основоположниците на есктремните спортове в България, чието мото е: „Карай да живееш – живей, за да караш”. Крис е твърдо убеден, че естремните спортове, не са просто хоби, а начин на живот, приел е популяризирането им за своя лична кауза. Ежедневието му минава в синхрон с природата и винаги на ръба. Той е краен противник на цигарите, алкохола и заседналия начин на живот. Дори само това със сигурност ще превърне дните в „Животът на другите” в истинско екстремно преживяване за Андрей и за Крис. Кинаджията трябва да се справи с карането на офроуд кънки, офроуд скейтборд и на маунтин байк.

След като разбира, че с Крис сериозно се разминават в разбиранията си за удоволствията в живота, Андрей ще трябва да оцелее на място, което на своя език екстремистите наричат дърт трак или трасе за скокове с колело. Крис ще запознае режисьора с един от най-големите майстори на така наречените кални скокове. Двамата се смиляват над Андрей и тестват възможностите му на подготвителната писта, която професионалистите използват за загряване.

След като без никаква съпротива успява да промени стила на режисьора, Крис ще се опита да разбере възможно ли е да запали един човек, който води заседнал начин на живот, по любимите си спортове. Това ще бъде само лека подготовка за голямото изпитание, което очаква Андрей. След отчаяни опити за изпита удоволствие от спортовете, които карат Крис да се чувства истински жив, Андрей ще се изправи очи в очи с най-големия си страх. Режисьорът изпитва панически ужас от височини и детската стена за катерене ще се окаже истинско предизвикателство за него. Той няма и най-малка представа, че тази задача всъщност е само малка прелюдия към това, което го очаква в утрешния ден. Макар и в края на един доста тежък ден, лошите новини за Андрей все още не са свършили. Семейният уют в дома на Крис ще се окаже наказание за режисьора. Още в първите минути в дома на Крис, Андрей ще разбере, че забраната за пушене тук не е просто шега, а начин на живот, който никой няма право да смущава. Ако има нещо, което свързва Андрей и Крис, то това е, че и двамата са бащи на момичета. Оказва се обаче, че освен във всичко останало те коренно се различават и в начина, по който възпитават децата си. Преди да се е премирил с мисълта, че бирата в дома на Крис се използва само за готвене, Андрей, който е краен противник на вегетарианството, ще трябва да се задоволи със здравословното постно меню на свите домакини. Рано сутринта Андрей ще се сблъска с още един  от задължителните навици на Крис. В живота на инструктора по скейтборд сутрешната гимнастика е това, което за Андрей са цигарите и кафето.

Крис ще се опита да накара Андрей да се пребори с най-гоемите си кошмари и да изпита удоволствието от това, че е надвил страховете си. Той ще заведе режисьора на едно от любимите места на своето семейство. Край село Брестница, специално за катерачите е изградена атракция, популярна по цял свят като виа ферата или железен път. Атракционът представлява система от стоманени парапети и стъпала, по които любителите на силните усещани изкачват 100 метрова скала. За да започнат катеренето, обаче те трябва да преминат през въжен мост, под който има 30 метрова пропаст – изпитание, за което Андрей няма ни най-малка представа. Крис има амбициозни планове, оказва се обаче, че дори малките трудности по пътя към голямото изпитание ще се яват непреодолимо препятствие в очите на Андрей.

В последния ден окончателно става ясно, че удоволствията в живота на Крис са истински кошмар за Андрей. Той не намира сили да прекрачи границата на екстремното и да почувства тръпката и свободата от това да преодолееш себе си и собствените си страхове. След като не успява да усети сладостта от ектремните спортове – „Животът на другите” ще приключи окончателно за Андрей, там, където той се чувства щастлив и в свои води – на маса в местната кръчма.  

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !