ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Пушката на Батето на търг за $19 хил.

отпечатай новината

20.04.2015 13:30 | Видян 2001 пъти

Пушката на Батето на търг за $19 хил.

Скъпоценна карабина от 18-и век от колекцията на покойния Иван Славков се появи за продажба в един от големите международни сайтове за старинни оръжия. Шедьовърът на оръжейната индустрия - марка „Стивънс", е обявен с първоначална цена 18 950 долара, пише "Всеки ден". Емблематичният деец на олимпийския комитет и бивш директор на БНТ, който почина внезапно точно преди 4 години, остави на сина си Тодор Славков забележителна колекция от хладни и огнестрелни оръжия, но наследникът му явно не споделя страстта на татко си към тях и е решил да ги осребри.

Пушката, модел 51, е английско производство, но е била на въоръжение в османската армия повече от 30 години и е доста популярна по нашите земи. Рядкост обаче са екземпляри в такова добро състояние, твърдят специалисти.

Въпросната карабина „Стивънс" е надлежно описана в протокол от МВР, служба „Материално-техническо обслужване и социално осигуряване". Тя е част от прибраните предмети при обиска на дома на Иван Славков на столичния бул. „Толбухин" на 18 януари 1990 година. Заедно с нея ченгетата прибират „Колт - Нагант", пистолет „Валтер", автоматична пушка „Колт АР15"; пушка „Уинчестър", френска ловна пушка успоредка, калибър 16,4 мм, надцевка „Хаенел" и още много други - общо над 100 пушкала.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !